Magazin > Film & Glasba & TV
19 ogledov

Catherine osramotila svojega moža

1/13
Žurnal24 main
Na podelitvi broadwayskih nagrad tony sta blesteli predvsem igralki Catherine Zeta Jones in njena mlajša kolegica Scarlett Johansson.

Slednja je tonyja prejela za svoj broadwayski debut v igri Arthurja Millerja Pogled z mostu (A View from the Bridge) in jo je prejeta nagrada zelo ganila. "Že kot majhna deklica sem si želela nastopiti na Broadwayju," je povedala 25-letna igralka. V govoru se je zahvaljevala predvsem svojemu življenjskemu sopotniku, možu Ryanu Reynoldsu, ki jo je na podelitvi tudi spremljal.

V govoru z ljubeznijo do svojega moža ni skoparila niti Catherine Zeta Jones, ki je osvojila tonyja za glavno vlogo v muzikalu A Light Night Music. Jonesova je bila nad nagrado močno presenečena, zato ji je za nekaj trenutkov zmanjkalo besed. "Zdaj vem, kako se je počutila Pepelka," je povedala igralka, ki je dodala, da se ji skoraj nikoli ne zgodi, da bi ostala brez besed. Na odru je prisotne šokirala z izjavo o svojem možu Michaelu Douglasu. "Vidite tistega moškega? On je filmska zvezda in jaz vsako noč spim z njim." Pozneje se je za izjavo opravičila. "Ne morem verjeti, da sem izjavila nekaj tako neumnega," je v zadregi dejala igralka.

Slavila Red in Memphis

Najboljši znova uprizorjeni muzikal je postal La Cage aux Folles, ki pripoveduje zgodbo o transseksualcu na jugu Francije. Za to vlogo je naslov najboljšega v kategoriji muzikalov osvojil Douglas Hodge. Med gledališkimi igrami je slavila Red, nagrado za najboljši muzikal pa je dobil Memphis, ki je dobil tudi nagrado za izvirno glasbo. Muzikal pripoveduje o belopoltem didžeju in temnopolti pevki r'n'b glasbe. Za najboljšo predstavo je bila razglašena predstava Red o slikarju Marku Rothku.

Podelitev nagrad, 64. po vrsti, je v newyorški dvorani Radio City Music Hall vodil igralec iz nadaljevanke Will & Grace Sean Hayes, ki je bil tudi med nominiranci za nastop v znova uprizorjeni igri Promises, Promises. V tej kategoriji je sicer slavila igra Fences, v kateri je tonyja za glavno moško vlogo dobil Denzel Washington. Tonyja za glavno žensko vlogo so podelili njegovi soigralki Violi Davis.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.