Magazin > Film & Glasba & TV
70 ogledov

Cavazza med mafijci

Sebastijan Cavazza, ki bo v Angelskem obrazu igral Dragana, jugoslovansko mafijs Žurnal24 main
Angelski obraz. Mafijski film z velikimi imeni filma, pri katerem sodelujejo tudi Slovenci.

Ambasada Gavioli bo v soboto gostila snemanje filma Angelski obraz (Faccia d'Angelo), ki nastaja v režiji italijanskega filmarja Andree Porporatija, scenarista treh sezon legendarne italijanske in tudi pri nas predvajane mafijske TV-serije Hobotnica, glavno vlogo v njem pa bo igral lanski dobitnik zlate palme Elio Germano. Film, pri nastanku katerega producentu Sky Cinema pomaga ljubljanski Svet filma, je nastal po avtobiografiji beneškega mafijca Feliceja Maniera. Šef mafijske skupine Mala del Brenta, znan pod vzdevkom Angelski obraz, si je status legendarnega kriminalca prislužil tudi z uspešnim izmikanjem policiji, v 90. letih pa končno pristal za zapahi. In imel čas za pisanje avtobiografije, pri kateri mu je pomagal Andrea Pasqualetto.

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Đura zavrnili, vzeli Sebastijana Cavazzo
"Film se dogaja v 80. letih prejšnjega stoletja, Ambasada Gavioli pa je še najbolj podobna tistim časom, tako da sploh ni bilo treba dodajati scenografije," lokacijo sobotnega snemanja, pri katerem bo sodelovalo okoli
300 ljudi, pojasnjuje Rok Cvetkov iz Sveta filma, ki Italijanom pomaga pri produkciji filma v Sloveniji. Pri sceni, v kateri bodo posneli "klubsko" sestajanje mafijcev, bodo po besedah Cvetkova večinoma sodelovali slovenski statisti, sicer pa izolska Ambasada Gavioli ne bo edina slovenska lokacija. Scene bodo nastajale še v Portorožu, Kopru, Ankaranu, Ajdovščini in v zaporih v Novi Gorici, nato pa tudi v Ljubljani. Poleg lokacij in statistov je Sloveniji pripadla tudi ena od glavnih vlog. "V Sloveniji smo imeli kar veliko avdicijo za nekaj igralcev, a je režiser hotel beneški naglas. Zato ni izbral nobenega slovenskega igralca – razen za vlogo Dragana, ki je bil Manierova kriminalna naveza v Jugoslaviji in mu je priskrbel vse, kar je potreboval na območju Juge," pravi Cvetkov in nadaljuje: "Ker je režiser potreboval jugoslovanskega igralca, smo za lik Dragana hoteli Branka Đurića - Đura, a ga Italijani niso sprejeli, tako da so potem za vlogo, ki je ena od najpomembnejših v filmu, izbrali Sebastijana Cavazzo."

Ker je režiser potreboval jugoslovanskega igralca, smo za lik Dragana
hoteli Đura, a ga Italijani niso sprejeli, tako da so izbrali Sebastijana
Cavazzo.

Polovica proračuna za Slovenijo
Proračun Angelskega obraza, ki ga v celoti financirajo Italijani, znaša od 2,5 do tri milijone evrov, kar 1,3 milijona evrov pa bo namenjenega snemanju v Sloveniji. To bo skupno potekalo devet do deset tednov, film pa naj bi končali že konec leta, medtem ko naj bi v kinematografe, tudi slovenske, prišel naslednje leto.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.