Magazin > Film & Glasba & TV
78 ogledov

"Če bi to vedel, ne bi sodeloval s Pink SI"

Alexio Osebni arhiv
Potem ko smo pisali o zmagovalcu resničnostnega šova Dvor na nekdanji TV Pink.si, ki mu od lani še vedno niso izplačali glavne nagrade, se nam je oglasil še en bralec s podobno zgodbo. Vežnaver: "Dvor se je zgodil pred mojim vstopom v lastniško strukturo."

Pisali smo o težavah zmagovalca resničnostnega šova Dvor na nekdanji slovenski televiziji Pink.si, Alexia, ki že od lani čaka na obljubljeno glavno nagrado v vrednosti 50 tisoč evrov. Davčna uprava mu je v informativnem izračunu zdaj zavedla šest tisoč davkov od zneska, ki ga ni nikoli prejel.

Direktor televizije Sebastjan Vežnaver, nam je danes poslal odgovore na vparašanje, kje se je zataknilo pri izplačilu. "Produkcija showa Dvor se je zgodila pred mojim vstopom v lastniško strukturo podjetja Pink.si. Vodenje celotnega podjetja in posledično tudi dogovori glede izplačil in honorarjev so bili vodeni s strani takratnega vodstva, zato je težko Sebastjan Vežnaver »dežurni krivec« za vse, kar je v preteklosti naredila vsak posamezen zaposlen, tudi čistilka. Lahko pa povem, da se zavedam, da sem s tem, ko sem vstopil v lastniško strukturo prevzel tudi določene obveznosti do dobaviteljev, prejemnikov nagrad in vseh ostalih poslovnih partnerjev. Iz tega razloga smo se tudi sestali z omenjenim Sandijem Kojičem – Alexio in poskušali dogovoriti in zaključiti zgodbo showa Dvor. Kot najbrž veste, se je celoten show zaradi veliko različnih dejavnikov prekinil predčasno in posledično bi se morala tudi nagrada zmanjšati za 1/3. Pri samih dogovorih nihče iz sedanjega vodstva ni sodeloval, zato težko komentiram konkretne dogovore in obljube. Lahko pa povem, da je na osnovi sestanka g. Kojič poslal mail in se na nas obrnil z nerazumljivi in nerealnimi zahtevami, ki daleč presegajo omenjeno nagrado, zato nismo prišli do končnega dogovora in rešitve te zgodbe. Celoten dolg je zato vključen v znesek prisilne poravnave in bo skladno s tem tudi poplačan. Zadevo sem po računovodskih standardih moral po zakonu prijaviti v prisilno poravnavo, v nasprotnem primeru terjatev sploh nebi obstajala."

Dolgov še več ...

Alexijeva zgodba pa je spodbudila še enega našega bralca, ki nam je zaupal, da ima tudi sam še vedno neporavnane račune z omenjeno televizijo, ki se je kasneje preimenovala v TV Pink 3.

Sedemdesetletni T. O. iz Velenja je lani 25. februarja sodeloval v njihovi nagradni igri, v kateri so morali tekmovalci v čim krajšem možnem času pripraviti kovček ter priti na zbirno mesto. Glede na to, da je na odrejeno mesto prišel prvi, mu je bilo obljubljeno enotedensko bivanje v Beogradu, ki pa ga, kot pravi, ni nikoli doživel. Televizijska ekipa naj bi ga sicer pod budnim očesom kamere z avtom odpeljala na "pot v Beograd", vendar kamere po njegovih besedah kasneje niso zabeležile, kako so 70-letnika po določeni razdalji odložili iz avta. "To je bila zgolj zvijača. Pri občinski stavbi v Velenju so me vrgli ven in mi rekli, da bom dobil nagrado čez 14 dni oziroma tri tedne," nam je zaupal. Ko se mu po mesecu dni še vedno niso oglasili, je sam stopil v stik z omenjeno televizijo, vendar se mu tudi telefonski klici niso obrestovali.

Sam je nad nagrado sicer že obupal, čeprav naj po njegovih besedah ne bi bil osamljeni primer, saj naj bi tudi več drugih v drugih mestih čakalo na nagrado iz omenjene igre. "Vsi smo bili, po domače povedano, 'nategnjeni'," je prepričan Velenjčan, ki je še dodal: "Če bi to vedel, ne bi nikoli sodeloval v celotni zadevi."


Komentarjev 1
  • Žurnalček 14:34 20.julij 2013.

    To kdaj si ti vstopil v lasniško strukturo , nima absolutno nobene veze z neizplačilom nagrade.Ob vstopu v lastniško strukturo so bili dani vsi relevantni podatki , dolgovi in dolgovanja drugih do Pink TV. Kal morda hočeš povedati , ...prikaži več da si vložil miljone v ne veš kaj ? Mogoče to želiš povedati ? Ja pol si pa mal premaknjen , sam ne vem od kod potem premaknjencu tudi miljoni. Če nisi prebral in preštudiral aktivo in pasivo , kamor vstopaš si si sam kriv in dolg je tvoj , nisi pa moralno odgovoren za neizplačilo pred tvojim vstopom, si pa na žalost to sedaj! Mogoče si pa miljone zaslužil z drogo , pa nisi navajen na poslovne uzance v gospodarstvu , , ampak samo na tiste s pištolo !.