Magazin > Film & Glasba & TV
32 ogledov

"Če je kdo prišel delat šov, je to vsekakor Zoran"

Petra Gostilna išče šefa Pro Plus
Pogovarjali smo se s Petro, ki je včeraj zapustila resničnosntni šov Gostilna išče šefa.

So se gledalci pravilno odločili, da so vas izločili iz šova?
V bistvu sem predvidevala, da bom ostala, ker sem igrala pošteno igro, vedno sem bila odkrita, medtem ko mislim, da Luka ni bil vedno. Pričakovala sem, da gledalci vidijo vso zgodbo in da bom ostala jaz.

Ste torej razočarani nad gledalci?
Ne, nikakor. Imam hčerko, ki bo stara 11 let, in prijetno družino. Prav bi mi bilo, da bi ostala, a prav mi je tudi, da sem šla domov med svoje drage. Vse se zgodi z razlogom.

Kaj pravite na zadnje dneve z Luko, ko vam je denimo rekel, da vam ne privošči Gostilne, ker bi s tem trpela vaša hčerka?
To je neutemeljen argument. Konec koncev ima veliko žensk otroka in kariero in tudi jaz jo bom imela. Moja hči zaradi tega ne bo trpela.

Zakaj ste rekli, da v Gostilni niste dobili priložnosti, saj ste dvakrat kuhali?
Ne vem, če je to ravno priložnost. V bistvu sem bila bolj v pomivalnici in tudi te priložnosti, ki sem jih imela, so bile bolj tako tako.

Menite, da bi morali dobiti še kakšno?
Vsekakor! Vem, da bi se kljub pritisku utrdila; predvčerajšnjim sem denimo kuhala z Brankom in sva se dobro ujela, tudi ekipa me je pohvalila. Luka ima mogoče malo manj izkušenj, na gostinskem področju bolj, na življenjskem pa malo manj, zato mu tudi ne zamerim vseh stvari, ki jih je izrekel.

Kaj pa pravite na Angelčine kritike, da preveč kadite in niste samokritični?
Rada bi videla Angelco po osemnajstih urah dela in štirih urah spanja. Jaz nisem oseba, ki bi gledala v zvezek in glumila. Očitno ji je Luka bolj všeč, jaz bom sprejela njeno kritiko in jo upoštevala. A se ne strinjam z njo, saj ni bilo čisto tako.

Angelca vam je tudi rekla, da je bilo pri vas videti, kot da ste prišli na kuharski tečaj. Kako ste se počutili ob tem?
To mi ni prišlo do živega, ker sem v sebi trdna osebnost in živeti s toliko ljudmi ni mačji kašelj. Ko prideš domov iz službe, se naspiš, spočiješ, v hiši pa tega ni bilo. Jaz sem šla ven z dvignjeno glavo, vse skupaj sem vzela kot pozitivno izkušnjo. Mogoče sem res malo preveč jokala, ampak v tem šovu izzovejo tvoja čustva. Sem jokala, a sem bila pristna in sem ponosna nase.

Dejali ste, da pred prihodom v šov niste vedeli, da bodo drugi tekmovalci toliko znali. Bi se še enkrat prijavili v Gostilno, če bi lahko?
Da, tudi če bi to vedela, ker sem se ogromno naučila. Mislim, da marsikateri kuhar ne zna tako dobro pripraviti stvari, kot jih znam danes jaz. Cenim našega šefa Bineta, on je res velik mojster in vreden spoštovanja.

Pravite, da ste perfekcionistka, ampak v sladico ste kljub temu pozabili dati jajca ...
Predstavljajte si, da delate pet stvari naenkrat; rekreativci tega nismo vajeni. Moji janezi so bili na koncu odlični, čeprav sem jih popravljala. Tisti dan jih je zmanjkalo, tako da smo jih morali narediti še več.

Ko je Zoran izpadel, nam je o vas povedal tole: "Petra je prišla v šov 'glumit' in poslušat druge. Vsem samo prikimava, saj ni dovolj samozavestna. Ne ve, za kaj v tem šovu sploh gre. Na hitro jo bodo odstranili. Drugim bo pomagala priti do vrha, nato pa bo izpadla." Vaš komentar?
Če je kdo prišel delat šov, je to vsekakor Zoran. Mislim, da je dobrega srca, ampak da je njegov vlak že odpeljal, in če je kdo glumil, je to v prvi vrsti on. On je prišel delat šov in ne kuhat. Od njega sem glede na kuharske izkušnje in dolgoletno kariero pričakovala dosti več.

Kdo od tekmovalcev vam je bil najbolj všeč in kdo najmanj?
V mojih najbolj stresnih situacijah, ko sem se počutila najbolj osamljeno, mi je najbolj pomagala vsa rdeča skupina. Dali so mi podporo, čeprav nisem bila v njihovi skupini. Najbolj privoščim prav njim. O tem, kdo mi ni bil všeč, pa ne bi, saj je zame vsak človek individualno nekaj posebnega. Če se nekdo grdo obnaša do mene, je to njegov problem. Jaz sem v šov prišla iskat znanje in poznanstva, oboje sem dobila.

Kako bi opisali odnos tekmovalcev med sabo? Masaže, spogledovanja med Janijem in Tejo?
To je vstopanje v intimni prostor in sama to pustim samo ljudem, ki so mi zelo blizu, in nikakor ne svojim znancem. Meni je to čisto preveč. Jaz tega ne bi dovolila, meni je to smešno. Sploh za dva človeka, ki imata doma partnerja.

Kateri Binetov nasvet vam je najbolj koristil in ga ne boste nikoli pozabili?
Da njegovi kuharji nikoli ne odnehajo. Dal mi je toliko znanja, da sem zdaj sama sposobna pisati recepte, spoznala sem ogromno novih stvari, za katere mislim, da jih marsikateri kuhar ne zna. Bine je car. Zna predajati znanje, dobro demonstrira, pove dvakrat, če je treba ... Začutila sem, da je človek, in tudi on je čustven.

Verjetno zdaj dolgo ne boste pomivali posode?
Ne (smeh)! Roke me tako bolijo, komaj jih stisnem in skrčim! Nora izkušnja (smeh).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.