Magazin > Film & Glasba & TV
69 ogledov

"Če pokažeš joške, ni nič takega"

Predobra zame
1/18
Žurnal24 main
Čez dober teden v naše kinematografe prihaja romantična komedija Predobra zame. Film govori o dekletu, ki je čista desetka in o fantu, ki je navadna petica.

Romantična komedija Predobra zame spremlja življenje letališkega uslužbenca Kirka (Jay Baruchel), ki se do ušes zaljubi v Molly (Alice Eve), mlado organizatorko zabav. Po Kirkovem mnenju pa je Molly zaradi lepote izven njegovega dosega, zato ga toliko bolj preseneti, ko mu zapeljiva blondinka začne vračati čustva.

 

Poleg Alice Eve lahko v filmu občudujemo tudi Krysten Ritter, ki je upodobila Mollyjino najboljšo prijateljico Patty. In ker je ženski spol v komediji v manjšini, sta Alice in Krysten imeli za povedati veliko več ...

 

Kako sta se znašli v filmu?

Alice (Molly): Srečala sem se z režiserjem in na kratko sva predelala vsebino filma. Mislim, da je bilo to nekaj mesecev pred začetkom snemanja. Stvari so potem stekle same od sebe.

Krysten (Patty): Mene pa so kasneje povabili na branje z Alice, da so videli, če imava kemijo. In očitno sva jo imeli (smeh).

 

Nam lahko opišeta zgodbo filma z vajinega vidika?

Alice: Veliko pove že naslov Predobra zame. Govori o fantu, ki misli, da je neka punca tako super, da je predobra zanj. V romanco se nato vpletejo vsi njegovi prijatelji in družina, vsak pa ima svoje mnenje o njuni zvezi.

Krysten: Ja, nekako se potem vsi trudijo, da bi bila skupaj.

 

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

V kakšnem odnosu sta vajina lika?

A: Sva najboljši prijateljici in sodelavki. Skupaj vodiva podjetje.

K: Organizirava družabne dogodke.

 

Kako sta se pripravljali na skupne prizore? Sta kaj improvizirali?

K: Seveda, ampak sva izpilili stvari pred snemanjem.

A: Ja, večer pred snemanjem sva se dobili v sobi in vadili.

K: Izmišljevali sva si zabavne šale, ki sva jih potem uporabili pred kamero. Vsak prizor se namreč najprej posname po scenariju, nato za igralca, zadnji pa še za režiserja.

 

V filmu je kar nekaj "brutalno-komičnih" prizorov, hkrati pa je sporočilo filma zelo lepo in poučno.

A: Ja, res je lepo sporočilo, kajne? Resnično mi je všeč sporočilo filma.

 

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Na kaj pomislita, ko vidita skupaj čisto desetko in navadno petico?

K: Jaz mislim, da je vsak lahko desetka. Vse je v osebnosti in v karakterju. Sicer pa ženske o tem sploh ne razmišljamo.

A: Videz traja pol minute. Misliš si, kako je nekdo lep, potem pa ...

K: ... potem pa je tega konec. V ospredje pridejo druge stvari.

 

V čem se zmenki v ZDA razlikujejo od zmenkov v Veliki Britaniji?

A: V Veliki Britaniji ne uporabljamo besede "zmenek", manj je formalnosti. Predvsem pa ni nobenih začrtanih mej in nismo tako zategnjeni kot si mnogi mislijo. Pri nas ni nič takšnega, če na televiziji pokažeš joške. Ampak saj veste, seks se prodaja, je vsepovsod.

K: Tako je.

 

Koliko časa ste snemali?

K: Tri mesece.

 

In ves ta čas ste bili zaprti v hotelu?

K: Ja. Ampak je bilo zabavno, ker je bil ta hotel en velik zabaviščni park (smeh).

A: Res velik zabaviščni park (smeh). Tudi osebje je bilo zabavno, zelo jih bom pogrešala. Dobro so skrbeli za nas, glede na to, da smo se tri mesece obnašali kot podivjani najstniki (smeh).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.