Magazin > Film & Glasba & TV
31 ogledov

Celentano spljuval Cerkev

Adriano Celentano Reuters
62. Sanremo. Na prvi večer zatajila glasovalna mašinerija, Celentano spljuval Cerkev.

Tudi tokrat se festival Sanremo ni izneveril svoji tradiciji – gledanost je bila visoka in je presegla 48 odstotkov (lani je bila 45-odstotna), saj ga je prvi večer spremljalo več kot 14,3 milijona ljudi.

V torek, na prvi tekmovalni dan, bi morali iz igre izločiti dva od 14 tekmovalcev, a zaradi tehničnih težav glasovanje ni bilo mogoče in se od festivala ni poslovil nihče. Dodatno je temperaturo dvignil nastop Adriana Celentana, ki je v svojem šovu spljuval Cerkev in dva katoliška časopisa, ki bi po njegovem mnenju morala nehati izhajati. "Cerkev se ukvarja predvsem s politiko in ne z dušami ljudi," je prepričan zvezdnik. Takoj sta sledila val polemik in zahteva, naj se Celentano, ki za vsak večer nastopa na sanremskem festivalu zaračuna 300 tisoč evrov, za svoje težke besede opraviči.

Afere, afere, afere
Med najodmevnejšimi polemikami iz preteklosti velja omeniti samomor Luigija Tenca (leta 1967), poljub Roberta Benignija z Olimpio Carlisi (leta 1980) in poskus samomora gledalca iz občinstva (leta 1995); tega je preprečil Pippo Baudo, ki je vodil največ sanremskih festivalov doslej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.