Magazin > Film & Glasba & TV
332 ogledov

Celjan sodeluje z dobitniki grammyja

edvin Žurnal24 main
Celjan Edvin Rustemagić napisal glasbo za novi singel skupine Baha Men.

Skupina Baha Men je svetovno slavo dosegla leta 2000, ko je za svojo veliko uspešnico “Who Let the Dogs Out” prejela grammy. Sony Music, ameriški glasbeni gigant, je sedaj izdal novi singl skupine Baha Men “Ride With Me”, po katerem se imenuje tudi album, ki se prodaja v trgovinah Walmart, največji trgovski verigi na svetu, digitalna verzija pa je na voljo na iTunes, Amazonu in drugih platformah. Glasbo za pesem “Ride With Me” je skomponiral 28-letni Celjan Edvin Rustemagić.

Edvin je končal glasbeno šolo v Celju, kjer je igral tudi rokomet v mladinski ekipi Celja Pivovarne Laško. Decembra 2014 je na Univerzi v Londonu pridobil naziv magister znanosti informacijske varnosti. Pri vsem tem pa je Edvin uspešno gradil svojo glasbeno kariero. Sodeloval je tudi z drugimi dobitniki grammyjev. Edvin in Seven Aurelius, ki je ustvaril uspešnice z Mariah Carey, Alicio Keys in Jennifer Lopez, sta objavila dva singla. Z Jackom Knightom (Usher, Christina Aguilera...) pa je posnel en singl, pri eni pesmi pa z njim sodeloval tudi Corey Gibson (Rihanna, Demi Lovato...).

"Svoje skladbe sem poslal producentom in založnikom v Ameriki. Oni prejemajo vsak dan na stotine ponudb za sodelovanje. Najbolj pomembno je, da jim je zelo všeč, kar delaš in da jih skladba tako pritegne, da si vzamejo čas in jo poslušajo. Ni nikakršnega drugega načina, da se ti posvetijo,“ je za Žurnal24 povedal Edvin, ki o svojih novih projektih ne želi govoriti, saj se drži nasveta svoje odvetnice. "Trenutno delam na nekaj velikih projektih. Toda moja odvetnica iz Los Angelesa mi je enkrat rekla: 'Svoj ugled lahko gradiš samo na tem, kar si že napravil, nikdar na tem, kar boš šele naredil.' Tega se strogo držim in ne želim govoriti o tistem, na čemer šele delam ali bom delal.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.