Magazin > Film & Glasba & TV
70 ogledov

Četrti gong za Bobovnika in Žagarjevo

Letošnji dobitniki nagrad (Foto: Tomi Lombar)
1/9
Žurnal24 main
V Cankarjevem domu so nocoj podelili Vikendove gonge popularnosti. Komu je letos zadonelo?

V Linhartovi dvorani Cankarjevega doma so pravkar podelili 16. Vikendove gonge popularnosti. Bralci Vikenda so največ glasov namenili Slavku Bobovniku, Boštjanu Romihu, Jeanu Frbežarju, Borisu Kobalu, Tanji Žagar in skupini Modrijani. Gong ustvarjalnosti sta prejela režiser Rok Biček za film Razredni sovražnik ter Nejc Gazvoda za film Dvojina in prispevek k Bičkovemu filmu.

Četrti gong za Bobovnika in Žagarjevo

Voditelj informativne oddaje Odmevi Televizije Slovenija Bobovnik si je že četrtič prislužil naziv zmagovalca v kategoriji televizijski informativni voditelj. Med televizijskimi razvedrilnimi voditelji pa so bralci Vikenda za najljubši obraz izbrali Romiha, ki je do nedavnega na nacionalni TV vodil oddajo Na zdravje!, zdaj pa je voditelj oddaje Raketa na Planet TV.

Voditelj na Radiu Antena Frbežar je po mnenju bralcev najbolj popularen radijec, Kobal pa najbolj žlahtna igralska osebnost. Žagarjeva je četrtič zmagala v kategoriji pevec, skupina Modrijani pa je prvo mesto med glasbenimi skupinami zasedla drugič zapored, so sporočili iz časopisne hiše Delo, kjer so na uredništvo Vikenda od februarja do novembra prejeli skoraj 144.000 glasov.

"Slovenski film bo preživel in čaka ga svetla prihodnost"

Uredništvo Vikenda je podelilo še posebno priznanje, gong ustvarjalnosti. Letos sta bila dobitnika dva: Gazvoda in Biček. Njuno delo so v uredništvu ocenili kot izjemen uspeh in viden prispevek k rasti filmskega področja. V utemeljitvi so zapisali: "Če je bilo filmsko srenjo še lani strah, ali bo slovenski film preživel, nam je letos postalo jasno, da bo preživel. Razlog za to so mladi ustvarjalci, polni svežih idej. Ne, slovenski film ne bo samo preživel, s filmarji kot sta režiserja Razrednega sovražnika in Dvojine, ga čaka svetla prihodnost."

Kdo vse je bil nominiran?

Poleg Bobovnika so bili za voditelja televizijskega informativnega programa nominirani še Jasna Krljić Vreg, Darja Zgonc, Maja Čretnik Sodja, Petra Kerčmar, Slavko Bobovnik, Igor E. Bergant, Jani Muhič in Jasmina Jamnik.

Med voditelji televizijskega razvedrilnega programa so se za gong poleg Romiha potegovali še Bernarda Žarn, Mario Galunič, Rok Kužel, Klemen Slakonja, Vid Valič, Peter Poles in Aki Hasegawa.

Med radijskimi voditelji so bili finalisti še Mojca Blažej Cirej, Andrej Karoli, Denis Avdić, Sašo Hribar, Rok Kužel, Blaž Švab in Jure Sešek.

Med igralci so bili za gong poleg Kobala v igri še Nina Ivanič, Tanja Ribič, Nataša Tič Ralijan, Pia Zemljič, Marko Mandić, Gregor Baković in Jurij Zrnec, med pevci poleg Žagarjeve Severa Gjurin, Neisha, Nina Pušlar, Nuša Derenda, Iztok Mlakar, Adi Smolar in Vlado Kreslin, med glasbenimi skupinami pa Čuki, Eroika, Tabu, Siddharta, Dan D, Navihanke in Gadi.

Okušali dobrote

Ob humornem vodenju gostiteljev večera, igralke Katarine Čas in pianista Gašperja Konca, so pred povabljenimi obiskovalci preizkušali kulinarične dobrote in spregovorili tudi o svojih okusih. Receptura sedmih hodov je bila pripravljena posebej za letošnji dogodek in pisana na kožo zmagovalcem posameznih kategorij. Orkester Slovenske vojske je bila glasbena podpora sproščenemu dogajanju na odru, ki ga je z legendarnim Silvestrskim poljubom zaključil Alfi Nipič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.