Magazin > Film & Glasba & TV
28 ogledov

Christian v filmu o pokolu v Nanjingu

36-letni Christian, zvezdnik filmov The Dark Knight in Batman Begins, je mednaro Žurnal24 main
Christian Bale bo igral v prihajajočem filmu Junaki Nanjinga, ki govori o znanem pokolu leta 1937 v Nanjingu, ko so japonske čete pobile na tisoče kitajskih civilistov.

Britanski igralec Christian Bale bo zaigral v filmu kitajskega režiserja Zhanga Yimoua Junaki Nanjinga (Nanjing Heroes), ki govori o znanem masakru v takratni kitajski prestolnici Nanjingu. Bale bo odigral vlogo ameriškega duhovnika Johna, ki v cerkvi nudi zatočišče 13 prostitutkam in študentkam, medtem ko japonske čete plenijo mesto.

"Navdušen  sem na Balovo mnogostranostjo in profesionalizmom,“ je povedal Zhang. "Verjamem, da bo film z njegovo igro dosegel globalno javnost, ki bo izvedela več o tem, kaj se je dogajalo tistega leta na Kitajskem.“

Nanjing je leta 1937 zasedla japonska vojska, ki je pobijala, posiljevala in uničevala, pri tem pa je bilo pobitih 300 tisoč ljudi. Incident je močno zaznamoval tudi odnose med Kitajsko in Japonsko. Nekateri konzervativni japonski zgodovinarji sicer še danes oporekajo številki mrtvih.

FIlm je zasnovan na romanu Yana Gelinga, pripoveduje pa resnično zgodbo Johna Mageeja, krščanskega misijonarja, ki je pomagal rešiti na tisoče kitajskih vojakov in civilistov.

Proračun filma znaša 90 milijonov dolarjev.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.