Magazin > Film & Glasba & TV
18 ogledov

Cia bo lovila agenta Crossa

Bournova zapuščina pa zdaj razgrinja še globlje plasti intrig in predstavlja novega junaka, ki se mora boriti za preživetje, ko njegov program nenadoma postane za Cio prevelik kamen spotike.

Pred dvanajstimi leti je občinstvo spoznalo Jasona Bourna, ko so ga potegnili iz voda Sredozemskega morja. Skozi tri filme je spremljalo njegovo pot odkrivanja, kdo je, tlakovano s številnimi nevarnostmi. Iz filma v film je videlo vse bolj obupane poskuse Cie, da bi ga ujela. Izvedelo je za tajne programe in Bournove posebne sposobnosti, ob koncu tretjega dela pa je morda celo mislilo, da je zgodba zaključena. Bournova zapuščina pa zdaj razgrinja še globlje plasti intrig in predstavlja novega junaka, ki se mora boriti za preživetje, ko njegov program nenadoma postane za Cio prevelik kamen spotike.

Bournova zapuščina je točno to, kar pove naslov - zapuščina in posledica tistega, kar se je zgodilo prej. Bournovo javno razkritje ob koncu tretjega filma je zanetilo požar, ki grozi, da bo uničil desetletja raziskav in razvoja boljših vohunov in bojevnikov. Gledalci bodo spoznali, da je Stopnica samo eden od številnih Cijinih tajnih obveščevalnih programov, zgolj začetek projekta, ki pa ga Bournova dejanja zdaj nevarno ogrožajo.

Aaron Cross je eden od šestih agentov v programu, imenovanem Izid. Izboljšani in izurjeni so bili za akcije ministrstva za obrambo. Niso samo morilci. Ta ekipa je bila posebej zasnovana za dolgotrajne in visoko tvegane obveščevalne naloge. Upokojeni polkovnik Eric Byer je oče mreže teh programov, admiral Mark Turso je Byerjev glavni svetovalec in zveza s Pentagonom, Terrence Ward pa direktor Candenta, farmacevtskega giganta, kjer z izgovorom, da gre za državno varnost, izdelujejo snovi za spreminjanje tajnih agentov v teh programih.

Želja po supervojakih je v vojaških in obveščevalnih krogih prisotna že desetletja. Z razvojem genetike in biokemije pa so možnosti, da se te sanje uresničijo, vse bolj realne. Byerjevi programi obetajo točno to - razvoj popolnega živega vojaškega in obveščevalnega stroja. Toda vsak poskus ima določene pomanjkljivosti in napake. Agenti Izida so izboljšana različica agentov Stopnice, kar naj bi pomenilo, da nimajo več nekdanjih napak, toda zaradi svojih superiornih lastnosti jih je še težje nadzorovati in svojim tvorcem predstavljajo še večjo grožnjo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.