Magazin > Film & Glasba & TV
32 ogledov

"Cilj je evrovizijski finale"

Letos je slovenske evrovizijske barve v Oslu zastopal Narodno-zabavni rock Ansam Žurnal24 main
Ema 2011. Spremenjena pravila na izboru za Evrovizijo, ki bo 27. februarja.

Ema definitivno bo. To, da je ne bo, je bil le zavajajoč naslov na spletni strani Pop TV. Je pa res, da smo spremenili pravila igre, saj iščemo možnosti, kako bi Slovenija na Evroviziji zmagala oziroma prišla vsaj v finale,” nam je povedal urednik razvedrilnega programa RTV Slovenija Petar Radović.

Odločilni glas gledalcem

RTV Slovenija bo povabila kakovostne glasbene izvajalce – želijo si predvsem mladih –, ki jih bodo izbrali člani uredništva razvedrilnega programa RTV Slovenija. Tisti, ki se bodo povabilu odzvali, si bodo nato lahko v sodelovanju z RTV Slovenija izbrali avtorsko ekipo, ki jim bo napisala skladbo. “Žirija bo nato izbrala najboljše skladbe oziroma izvajalce, končno odločitev pa bomo prek telefonskega glasovanja prepustili publiki oziroma gledalcem. Tako bomo poskušali zadovoljiti vse strani in zagotoviti najkakovostnejši izbor,” je dodal Radović. Zmagovalec slovenske Eme 2011 bo potoval na evrovizijo v nemški Düsseldorf.

Lena znova v tekmo?

Letos so na izboru za pesem Evrovizije v Oslu Slovenijo zastopali Ansambel Roka Žlindre in Kalamari s komadom Narodno-zabavni rock, ki pa se ni uvrstil v finale. S pesmijo Satellite je zmagala nemška izvajalka Lena (Meyer-Landrut), ki bo morda Nemčijo v Düsseldorfu zastopala tudi letos – če bi znova zmagala, bi postala prva izvajalka v zgodovini Evrovizije, ki bi ji uspeli dve zaporedni zmagi. Že pred nastopom v Oslu je veljala za veliko favoritko, za sabo je imela ekipo televizijskega mogotca Stefana Raaba, saj je bila zmagovalka televizijskega šova talentov Unser Star für Oslo, kjer so nemški gledalci izbirali svojo zvezdo za nastop na evroviziji v Oslu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.