Magazin > Film & Glasba & TV
137 ogledov

Cirkus za pol milijona evrov

Klub Cirkus Marko Ocepek
Jutri uradno odprtje novega urbanega centra na lokaciji nekdanjega Kina Vič. Pohvalijo se lahko tudi z največjo kadilnico v Sloveniji.

Jutri se bo v Ljubljani uradno odprl klub Cirkus, ki že stoji v prostorih nekdanjega Kina Vič. Prenova je stala 500 tisoč evrov, luči in vrhunsko ozvočenje pa dodatnih 200 tisoč. Lastnik zemljišča in objekta je KD Group, idejni in programski vodja ter dirigent cirkuške povorke v belem fraku pa Aleš Prestor. Cirkus se lahko pohvali tudi z največjo kadilnico v prestolnici in eno od največjih diskokrogel pri nas.

Napis menda ne bo nikoli več ugasnil

Pa Ljubljana res potrebuje še en klub oziroma še en urbani center? “Ljubljana kot ena izmed evropskih prestolnic potrebuje toliko urbanih centrov, kolikor je scen. Vsekakor pa je klub Cirkus zatočišče vseh zabave željnih z vseh vetrov. Kot pri pravem urbanem centru program Cirkusa ponuja zabavo za vse okuse. Tako bo recimo v naših prostorih možna celo vadba plesnih skupin,” so nam povedali v Cirkusu in dodali, da ciljne publike ne želijo razslojevati na pomembne in manj pomembne, zato so se odločili zadovoljiti tako rockerje kot arenbijevce in ljubitelje house glasbe. Na dragem ozvočenju je pečat nizozemskega zvočnega sistema proizvajalca Void Acoustics. Klub sicer že obratuje; prejšnji četrtek je bila uvodna jägermeister zabava, v soboto pa je plesišče zavrtel Sindikat. Še vedno pa je ugasnjen veliki napis nad klubom – po naših informacijah naj bi ga prejšnji teden že prižgali, a je zaradi preveč žarnic izpadel električni tok – v klubu so obljubili, da bo napis Cirkus zasvetil na dan uradnega odprtja, ki bo jutri, “ugasnil pa ne bo nikoli več”.

Dogajalo se bo vsak dan, tudi v nedeljo

Pa lahko v Cirkusu pričakujemo tudi koncerte ali bo dogajanje obarvano bolj plesno? “Obstoječa programska shema bo svoj vrhunec z zvenečimi gosti doživela šele v začetku prihodnjega leta. Nedelje in ponedeljki bodo namenjeni sproščenemu druženju v družbi barmenšova. Torki bodo v znamenju slovenske in nekdanje jugoalternativne scene, sreda bo dan za plesne ritme popularnih komercialnih in R'n'B-izvajalcev. Četrtki bodo namenjeni nekoliko manj komercialnim plesnim ritmom, petki pa ženskim didžejkam,” so pojasnili v Cirkusu.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.