Magazin > Film & Glasba & TV
17 ogledov

Čista desetka za prvo desetko

Ob 2. zjutraj smo imeli čast poslušati ekskluzivnih top deset boben-bask, za kat
1/31
Žurnal24 main
V soboto, 6.12., je slovenski glasbeni kolektiv RDYO v nabito polni Štirki navzoče popeljal po poteh klasičnih in nepozabnih hitov preteklih let.

Po desetih letih delovanja, DJ-anja in prirejanja lomljenih večerov, se slovenski glasbeni kolektiv vrača nazaj v prihodnost. V soboto je z njim potovala tudi nabito polna ljubljanska "Štirka", kjer so navzoči poskočno rajali na klasične in nepozabne hite preteklih let. Za to ni krivo decembrsko vzdušje pač pa vibrirajoča deseta obletnica RDYA.

Če bi bilo treba minulo soboto na kratko opisati zgodovino kolektiva RDYA bi bilo škoda besed, saj je omenjena postava šestih drum'n'bass DJ-ev, skupaj s hip hop DJ-i praznovala svojo prvo debelo in okroglo desetko. Tako so nas v soboto, 6. decembra z vseh strani, plakatov in letakov (z)vabili v ljubljanski elektronski brlog K4, ki letos praznuje še enkrat toliko, 20. obletnico svojega obstoja.

Na malem plesišču so se entuziasti sladkali s hip hopom, ki so ga za gramofoni stregli Zeds, Fu, K'Pow s svojim Zlatih 30 setom in Maestro ter ga začinili "open mic sessionom". Medtem, ko so tu navzoči stali in poslušali, je na velikem plesišču dobesedno vrelo vse od odprtja nekaj čez polnoč, pa do nedeljskih jutranjih ur. Od dobrih starih hitičev, ki sta jih šopala Bugi, za njim pa Massimo se je kar cedilo, vendar kapo dol JAMirku in Pieru, nabito polno plesišče ju je z njuno Top Ten-ko že zelo težko čakalo.

Lomljeni časovni stroj - Top Tenka
Ob 2. zjutraj smo imeli čast poslušati ekskluzivnih top deset boben-bask, za katere se je na spletni strani K4 lahko glasovalo do četrtka, od sobote pa je dostopen tudi podcast. Tako sta začenši s komadoma LTJ-ja (pred leti ga je bilo moč videti na Radyoyo večeru v zdajšnji Cvetličarni) in Sub Focusa, ki si delita zadnje 10. mesto, odprla ventile prav vseh zibajočih telesc. S klasikami High Contrast, E-Z Rollers, Adama Freelanda in preostalih, ki so se uvrstili na sočno Top Ten-ko, smo potovali nazaj v prihodnost in na prva tri, že kar pričakovana mesta. Na tretjega, kjer se je plesišče treslo na Brown Paper Bag, mimo drugega poletno obarvanega LK do prvega Voodoo People. Le-tega sta presenetljivo zmiksala v skoraj vseh možnih verzijah, približala sta se celo narodno-zabavnemu remiksu in ga po enournem skoraj neprestanem plesanju zavibrirala skozi zvočnike. Popolna desetka. Komadi, ob katerih smo si pasli ušesa pred štirimi, petimi leti in še globlje v preteklosti. Komadi, ki zaznamujejo razvoj DNBja v svetu. Marsikdo pravzaprav ne pomni, da bi kdaj na večer padlo toliko hitičev, ki odprejo muzej že malce pozabljenih spominov. Pa vendar smo v soboto resnično in neverjetno uživali. Po vrhuncu top desetih, tudi na džungelski Turn down the Light in hit Jenne G In love ter ostale ušesa parajoče viže, ki sta jih nato do jutra vrtela še Koltek in Kobilica.

Po desetih letih kilometrine za gramofoni, poslušanja in spoznavanja kraljestva tega impresivnega elektronskega žanra, potuje RDYO daleč nazaj v prihodnost. Upajmo, da ga pot ne ustavi niti čez, vsaj še enkrat toliko let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.