Magazin > Film & Glasba & TV
12 ogledov

Clooney kot predsedniški kandidat

George Clooney EPA
V sredo 31. avgusta se bodo Benetke prelevile v filmsko meko.

V četrtek se odpira lov za zlatim levom, prestižno nagrado 68. beneškega filmskega festivala. Festival bo po uvodni slovesnosti odprl George Clooney s filmom The Ideas of March, v katerem je zaigral v vlogi predsedniškega kandidata, hkrati pa že četrtič sedel na režiserski stolček. Clooneyju v filmu o političnih spletkah družbo delajo sama zveneča igralska imena: Ryan Gosling, Marisa Tomei, Paul Gimatti, Philip Seymour Hoffmamn, Jeffrey Wright in Max Minghela.

Letos se bo za prestižne nagrade potegovalo 21 filmov iz petnajstih različnih držav, številne med njimi so ustvarila velika režiserska imena kot so Roman Polanski, David Cronenberg, William Friedkin, Steve McQueen, Todd Solondz, Andrea Arnold in mnogi drugi. Zadnji festivalski dan in razglasitev tekmovalcev se bo odvil 10. septembra.

Posebna nagrada bo šla v roke Al Pacinu

V tekmovalnem programu lahko pričakujemo tudi Madonnin film W.E. o ljubezenski zvezi med Edwardom VII in ameriško estradnico Wallis Simpson, ki bo na beneškem festivalu doživel svetovno premiero. Med zvenečimi imeni letošnjega festivala sta tudi Keira Knightley, ki je ena izmed zvezd filma Dangerous metods in Al Pacino, ki ga bodo organizatorji počastili s posebno nagrado slava filmskemu ustvarjalcu. Mednarodni režiji bo predsedoval Darren Aronofsky, režiser filmske uspešnice Črni Labod.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.