Magazin > Film & Glasba & TV
26 ogledov

Cole Moretti pripravlja nov album

Cole Moretti za jeseni napoveduje nov album. (Foto: Mediaspeed) Žurnal24 main
Cole Moretti je zadnje čase glasbeno zelo dejaven, za jeseni pa napoveduje tudi svoj novi album.

Pevec, skladatelj, kitarist in zvokovni tehnik Cole Moretti, ki je zaslovel kot avtor in izvajalec skladbe Tih deževen dan, s katero je Slovenijo zastopal na Pesmi Evrovizije leta 1993, nam je zaupal, da pripravlja nov album.

"Pred kratkim sem zbral stare obraze, s katerimi sem leta in leta delal v glasbi. Letos nameravam končati z gradivom, ki se že dolgo časa valja po računalniku, in ga spraviti ven v obliki albuma. Maja nameravam posneti dve skladbi, do jeseni pa bi rad dokončal celotno ploščo. Nato sledijo koncerti. Vso glasbo za album bom naredil jaz, besedila zanjo pa bodo napisali različni tekstopisci. Nekaj je prijateljev, nekaj pa jih bo tudi iz tujine. Ena skladba bo zagotovo odpeta v italijanščini, saj sem med skladanjem začutil ta jezik," nam je povedal Moretti, ki ga včasih zmoti, da ga ljudje večinoma povezujejo samo z uspešnico Tih deževen dan. "Skladb je bilo v vsem tem času kar nekaj, okoli 27, nekatere od njih se še vedno vrtijo po radiih. Je pa ljudem najlažje mene in 1xband povezati ravno z omenjenim hitom."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.