Magazin > Film & Glasba & TV
33 ogledov

Cristopher Lee na Grossmanu v Ljutomeru

Christopher Lee Žurnal24 main
Presenečenje sedmega festivala fantastičnih filmov in vina v Ljutomeru je obisk igralca Christopherja Leeja, ki mu bodo na letošnjem Grossmanu podelili nagrado za življenjsko delo.

Na sedmem Grossmanovem festivalu fantastičnega filma in vina bodo z nagrado za življenjsko delo počastili legendarnega igralca sira Christopherja Leeja, ki se je tudi osebno udeležil prleškega festivala.

V svoji dolgoletni karieri je vsestranski igralec posnel številne filme vseh žanrov ter sodeloval z najbolj priznanimi svetovnimi režiserji, kot so John Huston, Raoul Walsh, Joseph Losey, George Marshall, Orson Welles, Nicholas Ray, Mario Bava, Michael Powell, Edward Molinaro, Jerome Savary, Billy Wilder, Steven Spielberg, Joe Dante, Peter Jackson, Tim Burton, John Landis, Alejandro Jodorowsky in Andrej Končalovski. Ljubitelji fantastike pa se ga prav gotovo spominjajo po vlogah Sarumana iz trilogije Gospodar prstanov, grofa Dookuja iz druge epizode Vojne zvezd, Drakule iz filmov studia Hammer ter lorda Summerisleja iz kultnega Wicker Mana.

Za svoj prispevek v filmski industriji je sir Christopher Lee, ki je bil leta 2009 povišan v viteza, sicer prejel že številne nagrade v ZDA, Franciji, Nemčiji, Španiji, Italiji in Veliki Britaniji, letos pa bo v svojo zbirko lahko dodal še priznanje za življenjsko delo s slovenskega Grossmana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.