Magazin > Film & Glasba & TV
23 ogledov

Črni labod pod zvezdami

Črni labod Kolosej
Pod zvezdami na Ljubljanskem gradu si lahko nocoj ob 21.30 ogledate film Črni labod (Black Swan), ki je glavni igralki Natalie Portman prinesel oskarja za najboljšo glavno žensko vlogo.

Z vizionarskim režiserjem Darrenom Aronofskyim, ki je režiral filma Rekvijem za sanje in Rokoborec, se lahko podate na vznemirljivo in srhljivo potovanje skozi psiho mlade balerine. Ko ta dobi glavno vlogo Črnega laboda, se izkaže, da je to vloga, za katero postane strašljivo popolna.

V Črnem labodu namreč spremljamo zgodbo Nine (Natalie Portman), balerine v newyorški baletni skupini. Njeno življenje je tako kot vse v njenem poklicu posvečeno plesu. Živi z mamo, upokojeno balerino Erico (Barbara Hershey), ki vneto podpira hčerkine profesionalne ambicije. Ko se umetniški direktor Thomas Leroy (Vincent Cassel) odloči, da bo za Labodje jezero, otvoritveno uprizoritev nove sezone, zamenjal prima balerino Beth Macintyre (Winona Ryder), je Nina njegova prva izbira. Toda Nina ima tekmico: novo plesalko Lily (Mila Kunis), ki na Leroya prav tako naredi vtis. Labodje jezero potrebuje plesalko, ki lahko nedolžno in graciozno igra tako Belega kot Črnega laboda, ki predstavlja pretkanost in čutnost. Nina je popolno utelešenje Belega laboda, Lily pa je poosebljen Črni labod.

Ko se rivalstvo med mladima plesalkama razvije v sprevrženo prijateljstvo, Nina vse bolj prihaja v stik s svojo temačno stranjo z nepremišljenostjo, ki grozi, da jo bo uničila.

Cena vstopnice je 3,80 evra. V primeru dežja projekcija na Ljubljanskem gradu odpade ali je prekinjena. Odpovedan/prekinjen film se predvaja naslednji dan ob 21.30 v Kinodvoru (število sedežev je omejeno: 197).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.