Magazin > Film & Glasba & TV
38 ogledov

Črni labod pometel s konkurenco

Natalie Portman
1/9
Žurnal24 main
Pred podelitvijo oskarjev so podelili tudi filmske nagrade Independent Spirit Awards. Veliki zmagovalec je film Črni labod.

Podelitev nagrad je potekala pod velikim šotorom na plaži v Santa Monici. Nagrade za najboljši film, režijo in igralko je prejel film Črni Labod, ki ga je režiral Darren Aronofsky, v njem pa v glavni vlogi baletke blestela Natalie Portman. Film je prejel nagrado še za najboljšo fotografijo. Portmanova sicer velja za favoritko za oskarja za glavno žensko vlogo.

Portmanova se je pošalila na račun težav pri financiranju filma: "To je bila izkušnja pri ustvarjanju neodvisnega filma. Moji učitelji baleta so vsak dan spraševali, kdaj bodo dobili plačilo." Režiser Aronofsky pa jo je pohvalil: "Vedno bom dolžan gospodični Natalie Portman, za neverjeten nastop, da je dala vse od sebe in eno leto trenirala balet."

Kraljev govor je osvojil nagrado za najboljši tujejezični film, najboljši dokumentarec pa je delo režiserja Banksyja Exit Through the Gift Shop. Nagrado je prevzel Thierry Guetta, ki v filmu postane ulični umetnik Mr. Brainwash.

James Franco, ki bo poleg Anne Hathaway vodil podelitev oskarjev, je osvojil nagrado za najboljšega igralca v filmu 127 ur. Drama Winter's Bone je prejela dve nagradi, za žensko (Dale Dickey) in moško (John Hawkes) stransko vlogo. Oba filma se potegujeta za oskarja za najboljši film.

Drami The Kids Are All Right je pripadla nagrada za scenarij Lise Cholodenko in Stuarta Blumberga, ki se s scenarijem potegujeta tudi za oskarja.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.