Magazin > Film & Glasba & TV
14 ogledov

Črni labod za zamudnike

Oskarjevska nominiranka Natalie Portman igra Nino, ki ni prepričana, da se bo sp Žurnal24 main
Vsako nedeljo si v Kinodvoru lahko ogledate predstavo, ki ste jo v času predvajanja v kinematografih zamudili. Tokratni film za zamudnike je Črni labod (Black Swan), ujemite ga ob 19. uri.

Z vizionarskim režiserjem Darrenom Aronofskyim, ki je režiral filma Rekvijem za sanje in Rokoborec se lahko podate na vznemirljivo in srhljivo potovanje skozi psiho mlade balerine. Ko ta dobi glavno vlogo Črnega laboda, se izkaže, da je to vloga, za katero postane strašljivo popolna.

V Črnem labodu namreč spremljamo zgodbo Nine (Natalie Portman), balerine v newyorški baletni skupini. Njeno življenje, tako kot vse v njenem poklicu, je posvečeno plesu. Živi z mamo, upokojeno balerino Erico (Barbara Hershey), ki vneto podpira hčerkine profesionalne ambicije. Ko se umetniški direktor Thomas Leroy (Vincent Cassel) odloči, da bo za Labodje jezero, otvoritveno uprizoritev nove sezone, zamenjal prima balerino Beth Macintyre (Winona Ryder),  je Nina njegova prva izbira.  Toda Nina ima tekmico: novo plesalko Lily (Mila Kunis), ki prav tako naredi vtis na Leroya. Labodje jezero potrebuje plesalko, ki lahko nedolžno in graciozno igra tako Belega laboda kot Črnega laboda, ki predstavlja pretkanost in čutnost. Nina je popolno utelešenje Belega laboda, Lily pa je poosebljen Črni labod.

Ko se rivalstvo med mladima plesalkama razvije v sprevrženo prijateljstvo, Nina vse bolj prihaja v stik s svojo temačno stranjo z nepremišljenostjo, ki grozi, da jo bo uničila.

Cena redne vstopnice je 4,95 evra, za vstopnico s popustom za starejše od 60 let, mlajše od 14 let, dijake in študente pa boste odšteli 4,25 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.