Magazin > Film & Glasba & TV
78 ogledov

Črt: Suzana veliko polaga na svoje telo

bar Anže Petkovšek
V intervjuju nam je finalist Bara Črt povedal, katere kritike so vplivale nanj in kaj misli o Suzaninih motivacijskih besedah iz njenega dnevnika.

Za Tanjo so govorili, da ti dela negativno promocijo. Kaj praviš na to?
Tanja je moja podpornica, skupaj sva sodelovala in en mesec celo spala na istem jogiju, izmenjala sva si tudi nekaj poljubov … Mogoče je malo arogantno in nesramno nastopila proti drugim puncam, recimo proti Ivoni in seveda, gledalci to vzamejo kot negativno. Enako so rekli za Joela, da "mi dela minus". Ampak jaz se na to ne oziram, ker se z njima dobro razumem. Če mi bo zaradi tega priljubljenost padla, ne pomeni, da se z njima ne bom družil.

Kakšen vtis si dobil o Suzani v Baru?
Ko sem videl, kako se obnaša do Barovcev in do moških obiskovalcev, se je videlo, da veliko polaga na svoje telo in na to, da je lepa ženska. Mogoče je s tem želela doseči zmago.

Se ti zdi, da ženska lahko zmaga s pomočjo telesa?
Na kratek rok ženska lahko s telesom doseže marsikaj, na dolgi rok pa vsak normalen žensko prebere in vidi, da mogoče to ni to.

Pa lahko ženska pri tebi kaj doseže s telesom? Morda Suzana, bi ji uspelo?
Na začetku mi je bila najbolj simpatična in najbolj luštna med puncami. Mogoče bi lahko na začetku kaj dosegla, potem, ko pa vidiš, da se je zapletla z enim Barovcem in z drugim in ko vidiš, kako je to v Baru, ti ni več toliko do tega.

Kaj boš naredil z denarjem, če zmagaš?
Če zmagam, bom še vedno delal v lokalu, kjer sem delal do zdaj. Od tega denarja je treba odšteti davke, malo dopusta, kakšna žurka za prijatelje in podpornike, končno si bom opremil stanovanje, ki ga urejam že eno leto. Najraje bi si uredil staovanje, ostalo pa bi položil na račun za varno življenje naprej.

V oddaji si rekel, da se ne bi še enkrat prijavil. Zakaj?
V resničnostni šov Bar se ne bi prijavil, čeprav je bila to moja želja zadnjih desetih let. Resnično se mi je to zdel šov, v katerem sem se videl, čeprav prej nisem delal v gostinstvu. To je resničnostni šov, kjer se družiš z ljudmi in nisi zaprt v en prostor. Jaz se rad družim in delam za šankom. Ampak tu sem dobil skoraj vse drugo kot Bar. Tukaj pogoji niso enaki kot v realnem življenju – ni normalnega spanja, hrane, žuranja … To ni podobno realnemu svetu, ker si vedno pod nadzorom kamer. Druga stvar, zaradi katere se ne bi prijavil, pa je ta, da tu ni bilo 12 barmanov. Mislil sem, da bo super, če zdržim en mesec. Ko sem prišel notri sem videl, da tu ni pravih natakarjev in barmanov in da sem jaz potegnil krajšo, ker bom moral svoje znanje deliti, namesto, da bi se jaz naučil česa novega.

Pa si se od Damjana naučil kaj novega morda?
Ja, seveda. Jaz sem po poklicu ekonomist, tako da se rad učim. Damjan ima določene osnove, ki mi jih nikoli nihče ni povedal – od razporejanja kozarcev do rezanja limet in limon. On je dosti doprinesel k Baru.

Denisu si rekel, da si bil z več Barovkami. Kaj to pomeni – je to le poljub, seks?
Sem se popravil, tega mu nisem rekel. Nobena mi ni bila tako všeč, da bi se to zgodilo. Vsekakor nobena ni padla in marsikatera naša stranka je bila zrela za kaj več, a iz tega ni bilo nič.

Kako bi opisal svoj odnos s Tanjo? Kaj pričakuješ, da se bo zgodilo v prihodnosti, glede na to, da se seli na obalo?
S Tanjo bova ostala prijatelja. Kot vem, se seli na Obalo. Ostajava prijatelja, kaj več pa vsekakor ne. To sem jaz njej povedal, večkrat ne samo enkrat. Ona meni ni izkazala kakršnihkoli čustev, čeprav je bilo baje cel kup namigov. Ona mene lahko lepo gleda, ampak se lahko jaz tudi odločim, da tega ne vidim. Kaj več pa ne vem o njeni naklonjenosti.

Kako boš izkoristil prepoznavnost?
Ne vem, kaj me čaka zunaj. Nikoli nisem razmišljal, da bi si naredil samopromocijo in da služim na ta račun. Vsekakor ne bom hodil delati po barih za 100 evrov na noč, to lahko delam tudi v lokalu, kjer sem. Morda bo posel od mene in prijatelja cvetel malo boljše, če bom jaz na plakatu, ker me poznajo. Mogoče se bom vrnil nazaj v fitnes trenerstvo, kjer sem že delal in malo razgibal svoj urnik. Jaz ne morem delati vedno eno in isto stvar (smeh).

Kako komentiraš Suzanin zvezek?
Opazila sva ta zvezek, Ivona ga je našla in sva ga malo prebrala. Suzana naju je obtožila, da sva kradla in da ne smeva brati njenega dnevnika. Ivona ga je našla in ko je enkrat bilo odprto, naju je zanimalo, kaj je pisalo. Notri so bile motivacijske besede, ampak za moje pojme je to bilo že malo obsedeno stanje. Jaz sam sebi nikoli nisem govoril "zmagal bom, zmagal bom, zmagal bom" in "denar, denar, denar". Mi smo prišli v Bar, ne na neko konferenco, kjer moraš znati govor na pamet. Meni to ni bilo ravno normalno.

Z Ivono sta se ustrašila dnevnika. Zakaj?
Ustrašila sva se na različne načine. Ona je rekla, da ne bo več spala zraven nje, jaz pa sem se ustrašil, ker sva brskala. Jaz nisem takšen. Jaz da lažem, da kradem, se začnem tresti, ustrašil sem se, ker je Ivona brala, jaz pa sem stražil.

Z Ivono sta se kar dobro razumela v zadnjem tednu. Je bilo to ravno zaradi Suzane?
Midva z Ivono sva se vedno razumela, tudi ko je imela krizne trenutke in ko je naredila štalo, sem se jaz z njo pogovoril. Čeprav se je v ospredje metal Emi, češ "jaz bom pomagal" in podobno. On je mogoče od tega imel korist, jaz pač ne. Jaz sem ji svetoval kot starejši brat in se mi je zdelo škoda, da si dela sramoto. Zdaj, na koncu, sem se bolje razumel kot s Suzano.

Kdo misliš, da informacije daje medijem, kar se tiče nekdanjih Barovcev?
Kar se tiče poroke, sem Ivoni povedal, da je ona to povedala nekaterim v Baru. Mi smo nenehno pod kamerami in na mikrofonih. Res sem predober človek, ker vedno mislim, da to nihče ni naredil nalašč. Vedno mislim, da je to nekomu ušlo, ker imamo vedno mikrofone. Upam, da je tako.

Torej ne moreš nobenega okriviti?
Ne bi izpostavljal določenih ljudi, ampak lahko bi recimo jaz in Suzana to informacijo posredovala naprej, da prideva do finala. Druga stvar je, da ima Ivona med drugimi informacijami nekega nasprotnika in ker ta človek ne želi, da zmaga, se odloči medijem prodati informacijo. Zdaj ugibati o nekih imenih je brez veze. Lahko pa je kdo tretji.

Komu od izpadlih Barovcev zaupaš dovolj, da bi jih povabil nazaj oziroma, komu sploh ne zaupaš?
Mene je presenetilo, da ko je Emi izpadel, je bil cel halo okoli tega. Pritoževal se je, da njegovi niso mogli glasovati in podobno. Izpadel si, konec. Če je bilo do zdaj legalno glasovanje, zakaj tudi zdaj ne bi bilo. To je brez veze. Mogoče so kakšni izpadli Barovci prizadeti zaradi minusov, ki so jih dobili (po njihovo) po krivici. Marsikdo se počuti prizadetega. To se je videlo, ko so se nekdanji Barovci vrnili, da so še vedno gojili neke zamere.

Kdo je gojil te zamere?
Recimo Eva mi je rekla, da je šla ven samo zaradi mene. Danijel je tudi prvi teden dal meni minus, ker ga je takrat dobil od mene. Ko greš ven, vse skupaj vidiš drugače kot mi. Oni so bili manj časa notri in točno vedo, od koga so dobili kakšen predznak.

Bastjan vama je povedal, da lahko nazaj pripeljeta nekdanje Barovce. Nekoga, ki mu zaupata. Koga recimo sploh ne bi poklical nazaj?
Tukaj ne gre za zaupanje, tukaj gre za dober marketing. Razmišljal sem, da povabim Sanjo, Damjana in Joela. Zaradi krega pa ne bi povabil Tanje in Suzane. Vem, da bi mi Tanja pomagala in mi stala ob strani, ampak je bilo preveč konfliktov z Ivono. Jaz si ne želim takšnega zadnjega tedna, čeprav si morda gledalci želijo ravno tega. Jaz bi rad, da je ta teden miren, nasmejan in pozitiven.

Kako močno te je strah, da bo v Baru zmagal šov in ne znanje oz. profesionalnost?
Tega me ni strah. Bom pa žalosten, če bo zmagal šov, ker bi ta oddaja potem lahko nosila drugačno ime in ne Bar.

Bi bilo pošteno, da zmaga Ivona?
Enako pošteno se mi zdi, da zmaga ona ali da zmagam jaz. Mislim pa, da sem jaz vložil več truda. Če ne drugega sem se z njo 90 dni boril, da se zbudi. Vzela mi je vsaj 90 ur samo za njeno bujenje. Je pa bilo veliko smeha in pozitivnih trenutkov zaradi nje, morajo biti tudi taki v Baru. Želim, da zmaga tisti, zaradi katerega so se gledalci imeli lepše pred ekranom. Kar pa se tiče Bara pa mislim, da bi moral jaz zmagati.

Večkrat si izjavil, da so kritike javnosti vplivale na vas. Katera kritika te je najbolj prizadela?
Na mene so vplivale kritike povezane s Tanjo in Joelom, češ da mi delata negativno promocijo in minus. Zaradi tega se počutiš slabo. Ne veš, kaj oni povedo v izjavah. Ko sem izvedel, kaj je Tanja govorila, sem jo prosil naj se umiri in naj ne napada Ivone. Po navadi pravijo, da si takšen kot so tvoji prijatelji. Mi smo se tukaj spoznali in tukaj lepo razumeli. Kar pa se tiče Joela, on se je zapletel z Ivono in sem ga prosil, naj se ne igra z njo. Vseeno pa je Joel zelo sramežljiv in srčen fant, srce od človeka. Na koncu ga je prav to stalo, da je izpadel. Ti zapleti so preusmerili vso pozornost na Ivono in ne na njegovo delo. Jaz pa lahko povem, da je bil med tremi najboljšimi barovci.

Kaj so pozitivne in kaj negativne plati tvoje tekmice Ivone?
P
ozitivne so, da je res tekmovalna, nasmejana, sproščena, direktna in iskrena. Mislim, da nikoli ni nič skrivala, vedno je povedala tako, kot je. Slabe lastnosti pa so, da je lena, ne da se ji delati in za 20-letnico bi lahko bila malo bolj razgibana. Mislim, da se moja babica več giba kot ona in tako je samosvoja, da če hoče delati, bo delala, če noče, ne bo. Malo je neposlušna.

Je pa Ivona velikokrat opazila, da ni nikogar v šanku, tudi takrat ko ni bila vodja ...
Tako je. Ona in Suzana sta zelo inteligentni punci. Ivona ve, kdaj kaj reči in kdaj kaj narediti. Ona je marsikaj opazila. Stvari je opazila, ker se je njej kdaj kaj očitalo in potem je vse skupaj še bolj opazovala, da to izpostavi. S tem si je ščitila hrbet. Ona je enkrat posesala in o tem nenehno ponavljala (smeh). Zabavna je, vesel sem, da sem z njo v finalu.

Kakšni ljudje podpirajo tebe in kakšni njo? Kako bi opisal razlike v navijačih?
Mislim, da imava čisto drugo občinstvo. Ona ima mlade ljudi, ki so v notranjosti taki, kot je ona v realnosti. Z mano pa držijo gostinci in mogoče kdo, ki ne mara prepirov, morda kakšen podjetnik …  Nekaj podpore je, če sem premagal Suzano, ne?

Komentarjev 2
  • patriarh 21:56 10.junij 2015.

    Ta model je ameba. To je to in basta!

  • Mrcina 15:29 10.junij 2015.

    Dobro, da je šla Suzana ven. Težko jo je bilo že poslušati. Črt je pa pravi dedc tako in drugače. Edini normalen človek v Baru :)