Magazin > Film & Glasba & TV
22 ogledov

Ču do vi ti 21. Liffe

biutiful Žurnal24 main
Film. Ljubljanski mednarodni filmski festival letos tudi v Kinu Šiška.

Bliža se največji filmski dogodek v Sloveniji, Ljubljanski mednarodni filmski festival (Liffe), ki bo med 10. in 21. novembrom v Ljubljano in Maribor pripeljal več kot sto celovečernih in kratkih filmov.

Ti bodo, kot je povedal programski direktor festivala Simon Popek, zaradi zaprtja nekaterih mestnih kinodvoran po novem na ogled tudi v Kinu Šiška, kjer so v ta namen namestili sodoben 35-mm projektor.

Perspektivni slovenski film
Sekcijam Prepremiere, Kralji in Kraljice, Panorama svetovnega filma, Ekstravaganca, Posvečeno, Kinobalon in Fokus ter Retrospektivi in tekmovalnemu sklopu kratkih filmov se letos pridružuje Kino-integral, sekcija sodobnega kratkega eksperimentalnega filma, ki si po besedah Popka zasluži svoj prostor tudi zato, ker so bili nekateri filmi, ki so mejili na eksperimentalni film, v prejšnjih letih na Liffu zelo dobro sprejeti.

Seveda tudi letos ne bo manjkala najpomembnejša sekcija festivala – Perspektive, v katerih se predstavljajo debitantski režiserji, ki se na Liffu potegujejo za nagrado vodomec. Letos se jih bo predstavilo deset z vsega sveta, tudi iz Slovenije. “Osebno me zelo veseli, da za vodomec letos končno znova tekmuje slovenski film,” je celovečerni prvenec Vlada Škafarja Oča izpostavil Popek in dodal, da slovenskih prvencev v zadnjih letih ni bilo, ker mladim avtorjem preprosto ni bilo omogočeno, da bi jih posneli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.