Magazin > Film & Glasba & TV
28 ogledov

Čudežni deček v Štirkinem podzemlju

Popolna predanost glasbi, nastopu in interakciji s publiko dela Svena Weisemanna Žurnal24 main
Petek je dan ... za nov začetek! Konec tedna začnite s čudežnim dečkom, berlinskim virtuozom Svenom Weisemannom. V Štirkino podzemlje se potopite ob 23. uri.

Svoja telesca naelektrite s sladko ljubeznijo do najmanjših deep house detajlov ter izbranega tehno krešenda. Na čelu domačih sinaptofonikov bo v K4 tokrat kraljeval berlinski virtuoz in multitalent globokega zvoka Sven Weisemann.

Mladenič, katerega didžej kariera se je spektakularno začela pri 16. letih v legendarnem klubu Tresor, je poleg spretnega lovca na ritem tudi samoučeni kitarist, pianist, skladatelj jazza in filmske glasbe. Kot didžej nastopa že vse od leta 1997, v letu 2001 pa se je začel posvečati avtorskemu ustvarjanju na področju underground plesne elektronike. Njegov zvok bi lahko natančneje definirali kot harmonični deep house in tehno, ki ga močno zaznamuje znanje klasičnih inštrumentov in afiniteta do jazza, house klasik Detroita in Chicaga ter velikih skladateljev v slogu Ennia Moricona, Maxa Richterja in Milesa Davisa. V preteklih letih si je nabral izdaje na pestri paleti založb, kot so Styrax Leaves, Apple Pips, Mojuba, Liebe Detail, Smallfish, A.R.T.less, Meanwhile in Exquisite music.

Od Svena lahko pričakujete presunljiv set deep housea in dub techna, prepredenega s skrivnostnimi vpadi disca v tehniki dolgih, simfoničnih prehodov polnih energičnih improvizacij.

Velika sladkalnica: Basso continuo
Sven Weisemann (Mojuba, DE)
Symann vs. Nitz (Synaptic)
Zergon (Synaptic)
Lux (Synaptic)

Mala elektronska slaščičarnica: Allegro con colours
Ian F vs. Aneuria (Colours)
Splinter vs. Uttihouse (Synaptic)

Cena vstopnice do polnoči je 7 evrov, pozneje 10, za študente 9.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.