Magazin > Film & Glasba & TV
37 ogledov

Cvetje v jeseni na zimski način

Cvetje v jeseni Arhiv CD
Tavčarjevo Cvetje v jeseni si ob 20. uri v Cankarjevem domu oglejte na malce drugačen način.

Cvetje v jeseni je zgodba o ljubezni, hrepenenju in gledališču, česar se je vsak naučil že v osnovni šoli. Toda Cvetje v jeseni v režiji Marka Čeha je črna komedija z okruški najboljšega, kar je ustvaril slovenski kulturni prostor.

S pomočjo montaže nekaterih večnih zgodb in likov, s katerimi so se in se še danes identificirajo številne generacije Slovencev, je Čeh zgradil most med preteklostjo in sedanjostjo in skušal pojasniti, kjer smo bili in kje smo danes.

Zgodbo glavnih junakov kaže skozi prizore in stavke slovenske literature, od Voranca prek Cankarja vse do Tavčarja, ki so mnogim že vpisani v podzavest. Liki iz slovenske književnosti so sumljivo podobni ljudem, ki jih danes lahko srečate na ulicah. Pri tem se porajajo vprašanja, ali se je v tem času kaj spremenilo, ali niso Tavčarjeve besede nenavadno aktualne in na koncu koncev, je Meta res rekla, kar je rekla?

Cena vstopnice za jesensko pripoved je 12 evrov, 8 za obiskovalce do 25 let in od 65 let ter upokojence.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.