Magazin > Film & Glasba & TV
111 ogledov

Cvetkov: "Film o Diani je le še eno delo"

Rok Perko, Rok Cvetkov
1/10
Osebni arhiv
Slovenski kaskader Rok Cvetkov, ki je v filmu o princesi Diani prevzel glavno vlogo režiserja kaskaderskih podvigov, nam je zaupal nekaj podrobnosti o snemanju.

Rok Cvetkov je svoje mesto pri filmu Caught In Flight, ki govori o zadnjih dveh letih življenja princese Diane, dobil zahvaljujoč hrvaškemu producentu Igorju Noli, s katerim sodeluje že več let. "On je k nam pripeljal ta film, on je poskrbel za to, da sodelujem pri filmu," nam je zaupal Cvetkov in dodal, da ga Nola pokliče vedno, ko v roke dobi podobne projekte. "Jaz sem namreč njegov koordinator kaskaderjev," nam je pojasnil.
Sicer pa je Cvetkov glede snemanja filma o Diani, v katerem so glavno vlogo zaupali Naomi Watts, zadržan in noče izdati preveč podrobnosti, saj se mu snemanje ne zdi "nič posebnega, pač še eno delo". Kljub temu nas je zanimalo, kako bo izpeljal prometno nesrečo, v kateri je umrla Diana. "O nesreči nočem govoriti, ker bo zelo zahtevna, to bo zelo odmevno. Sicer sem že naredil načrte, kako bomo vse to izpeljali, tudi režiser se strinja, a za zdaj se samo pogovarjamo. To bo zelo velika zadeva, zraven bo tudi kraljevina in to ni kar tako."

Paparac, Dianin ljubimec in kaskader

Roku pri snemanju kaskaderskih podvigov pomaga tudi hči Tjaša, ki z očetom sodeluje že lep čas. Pred kratkim je v kaskaderski svet vpeljala še fanta Roka Perka, ki ga bomo prav tako lahko videli v filmu. "Moj fant je adrenalinski športnik, ki je z očetom začel sodelovati lani. Naučil ga je nekaj trikov, tako da je iz tega zdaj nastal družinski pakt (smeh). Vsi smo zelo navdušeni in se najdemo v teh vlogah," nam je zaupala Tjaša in razložila, da imajo vsi trije v filmu dvojno vlogo. "Vsi smo novinarji paparaci, ki lovijo glavne igralce. V filmu se nas lepo vidi, saj so naredili tudi posnetke iz notranjosti avtomobila, z vrha in iz strani. Imamo torej dvojno vlogo, smo paparaci in kaskaderji, saj tudi divjamo z avtomobili (smeh)." Tjašin oče pa se je v drugem prizoru vživel še v vlogo dvojnika Dianinega ljubimca, tako da so njemu pripadle tri vloge.

"Nič ni stoodstotno"

Tjaša je že od nekdaj navdušena nad kaskaderstvom, pred dvema letoma pa je posnela tudi precej nevaren prizor, v katerem je igrala nosečnico, ki jo zbije avtomobil. "Od majhnega sem bila zraven pri takšnih prizorih, zato se mi zdi, da nisem dosti drugačna kot fantje, edino, da sem manjša (smeh). Meni je super, zelo uživam." Kaj pa na to pravi njen oče? "Tamala je čisto pripaljena, saj ji tudi avtomobila ne smem dati (smeh). S Tjašo sem že večkrat snemal nesreče, tako da sem že kar vajen. Je pa res, da nobena stvar ni stoodstotna, en procent vedno obstaja, ampak do zdaj je bilo vedno vse v redu in zato me producenti tudi najemajo."

Sicer pa se Tjaša rada preizkuša tudi v vlogah, ki ne vključujejo kaskaderskih podvigov. Nazadnje je sodelovala pri filmu Faccia di Angelo, v katerem je igrala prostitutko z Balkana, ki jo mafijci prodajo na italijanski meji.

Komentarjev 3
  • marko 13:25 04.september 2012.

    Rok je že napravo svoje,že to da je koordinator pri tem fillmu.ti pa izgleda da si lajk gleda filmskih poklico.on je car.Darko ti priporočam obavezno obisk psihiatra.

  • Darko 14:03 06.julij 2012.

    Upam, da bo žurnal poročal dan po ključni sceni i(nesreča v tunelu). V kolikor ne bo mi je jasno da koordinator rok ni opravil naloge, ki mu je baje zaupana.

  • Dejan Kodrič 13:06 06.julij 2012.

    Važno, da se jih v filmu lepo vidi. Ne pozabit slik na FB dat :)