Magazin > Film & Glasba & TV
31 ogledov

Dallas se vrača v slogu

Dallas EPA
Dallas je v prenovljeni podobi pred male zaslone v ZDA že na začetku privabil sedem milijonov gledalcev.

Konec tedna je na televizije v ZDA prišel pilot osvežene telenovele Dallas, ki je med letoma 1978 in 1991 navduševala množice po svetu in bila močno priljubljena tudi v nekdanji Jugoslaviji.

Znamenito ameriško limonado o teksaški družini Ewings, ki je obogatela z nafto in živinorejo, je tokrat v roke vzel britanski Channel Five, ki ga je k sodelovanju pritegnila ameriška televizijska mreža TNT, prvi del novega Dallasa pa se je izkazal za velik hit. Ogledalo si ga je namreč skoraj sedem milijonov ljudi, in tako je postal najbolj gledani pilot med letošnjimi novostmi na področju igranih serij.

Naprej s starimi in novimi

Poleg znanih spletkarskih zgodb, ki so navduševale, jezile in žalostile gospodinjstva, ki so jih spremljala na malih zaslonih skozi vseh 356 delov, v Dallasu navdušujejo znani obrazi.

Gledalci so tako že v prvem delu lahko videli stare znance J. R., Sue Ellen in Bobbyja Ewinga, kljub temu pa bo fokus nove serije na novih močeh – odraslih sinovih bratov J. R. in Bobbyja Ewinga Johnu Rossu Ewingu III. (Josh Henderson) in Christopherju Ewingu (Jesse Metcalfe). Oba sta bila rojena med originalnimi 
serijami.

Ameriški kritiki, ki so si ogledali prvo epizodo, se odzivajo mešano; nekateri so navdušeni, spet drugi pravijo, da originala ni možno preseči. TNT pa glede na razveseljive podatke o gledanosti že napoveduje novih deset delov, ki jih bodo predvajali septembra. "Neverjetno je videti stare igralce in nove moči v novih nadaljevanjih," je povedal Michael Wright s TV mreže TNT.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.