Magazin > Film & Glasba & TV
31312 ogledov

Damijan iz Kmetije: Gledal sem, kako se je oče zaradi matere hotel obesiti

kmetija 2022, damijan Voyo
Za Damijanom Forjaničem je težka pot.

Damijan Forjanič je že v Kmetiji veliko doživel. Izgubil je namreč prvi dvoboj in se znašel med izzivalci, kar pomeni, da je za zdaj izpadel iz boja za denarno nagrado. 

A Damijan je borec in če se bo komu uspelo vrniti med tekmovalce, se bo njemu. Za 25-letnikom je namreč težko otroštvo. "Brez staršev sem ostal pri šestih, sedmih letih, ko so me vzeli staršem. Hoteli so me rešiti. Bilo je preveč nasilja, tepli so me. Vsak dan je bilo zelo težko. Brez vsega sem bil. Ko sem bil majhen, so me starši zaprli iz hiše, gledal sem, kako se je oče zaradi matere hotel obesiti. Ni bilo hrane, ničesar ni bilo," je svojo zgodbo začel Mariborčan, ki je očeta in mamo na začetku zelo pogrešal. "Nisem mogel brez njih, saj sem jih vseeno imel rad."

Damijana so najprej premestili v materinski dom, nato pa v krizni center, "ki je bil kot zapor". Takrat je večkrat pomislil, "da bi bilo najbolje, da me ne bi bilo".

A imel je srečo in prišel v rejniško družino. Šele tam se je začel razvijati. Do 4. razreda ni znal niti pisati niti brati, celo vilic ni znal držati.

Katere tragične podrobnosti je še delil z gledalci in kaj bi rad sporočil svoji mami, ki je sedaj v domu, izveste TUKAJ

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.