Magazin > Film & Glasba & TV
136 ogledov

Damjan Damjanovič se še ni opravičil

Damjan Damjanovič Saša Despot
Direktorja Slovenske filharmonije (SF) Damjan Damjanovič se filharmonikom, ki naj bi jih užalil, še ni opravičil.

Direktor Slovenske filharmonije (SF) Damjan Damjanovič se je lani v medijih pritoževal nad nesorazmerno odgovornostjo direktorjev v kulturi, ki da imajo zvezane roke, in komentiral zaposlene, katerih obveznosti da so poljubne, odgovornost nikakršna, časa za rovarjenje pa da imajo neomejeno. Ob izteku preteklega leta sta zato Sindikat kulture in narave Slovenije - Glosa in Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ) nanj naslovila protest in zahtevo po opravičilu, ki pa ga še niso dobili.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, je direktor SF v odzivu na njihovo pismo zapisal, da ima za svoje izjave dokaze in da ne gre za žalitev, temveč za oceno stanja ter predlagal srečanje z vodstvom SVIZ-a in Glose.

Predsednik Glose Mitja Šuštar in glavni tajnik SVIZ Branimir Štrukelj sta v prvih dneh januarja direktorju SF odgovorila in ponovila zahtevo po javnem opravičilu. "Obveznosti in odgovornosti zaposlenih so nesporno opredeljene v veljavnih predpisih in splošnih aktih SF, kar direktor SF nedvomno ve, zato so njegove besede žaljive za vse zaposlene, ki se upravičeno čutijo prizadete. Predstavnika sindikatov sta se odzvala tudi na predlog za sestanek in potrdila pripravljenost na srečanje, na katerem bi se v dobro ugleda Slovenske filharmonije pogovorili o razlogih za nastale nesporazume in konflikte med vodstvom SF in zaposlenimi. Predsednik Glose in glavni tajnik SVIZ sta predlagala, da bi bili na sestanku poleg njiju prisotni tudi reprezentativni predstavniki zaposlenih v SF, poleg vodij obeh sindikatov v ustanovi še člani delavskega predstavništva,“ so še zapisali v sporočilu za javnost, v katerem še piše, da je Damjanovič pozneje "oporekal možnosti skupnega srečanja, ki bi se ga udeležili tudi člani delavskega predstavništva SF.“ "Tega stališča Glosa in SVIZ ne razumeta in zanj ne vidita nobenega argumenta, zato bosta vztrajala pri izvedbi srečanja med direktorjem SF z vodji sindikatov ter z vsemi predstavniki zaposlenih.“


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.