Magazin > Film & Glasba & TV
73 ogledov

Damjan: "Iščem dekle, ki me ne bo okradlo"

damjan božič POP-TV-2
"Mislim, da si nisem zaslužil tako slabega komentarja,“ je v intervjuju za Žurnal24 povedal Damjan Božič, ki je moral v ponedeljek zapustiti šov.

Kako je bilo spati v svoji postelji?
Spanja ni bilo veliko. Prijatelji so mi namreč pripravili veliko dobrodošlico. Sredi noči so me pričakali sredi trga. Tako da sem spal le eno uro. Bilo je pa super. Zjutraj sem sicer iskal kamere. (smeh)

Pogrešate kamere?

Ne.

Kako je družina gledala na vaše sodelovanje v šovu?
Družina me je ves čas podpirala. Oče je cele noči spremljal Voyo. Ponosni so zame.

Enkrat so vas posedli na prvi vroči stol, enkrat na drugega. Je bila kakšna razlika?
Seveda je razlika. Težko je nominirati prijatelja. Sicer pa ni pomembno, ali sediš na prvem ali drugem vročem stolu.

Zakaj so gledalci odločili, da naj v šovu ostane Marko?
Starši so mi povedali, da so me ljudje hvalili v komentarjih na spletu. Ne vem, zakaj se je na koncu drugače obrnilo. Jaz sem s svojim dosežkom zadovoljen. Mislim, da nikogar nisem očrnil, tako da gledalci na podlagi takšnih zadev verjetno niso odločali.

Verjamete v teorije zarote, o katerih razpravljajo spletni komentatorji?
Teh igric se ne bi šel. O tem sploh ne razmišljam. Od ekipe sem se poslovil v dobrih odnosih. Za nas je bilo zelo dobro poskrbljeno.

Se strinjate s komentatorji, da bi Marko lahko pokazal več, kot je?
Definitivno. V zadnjih dveh tednih se je pri kreiranju čisto potuhnil. To sem navedel tudi kot razlog za njegovo nominacijo. Anžeta nisem mogel nominirati, saj je naredil vrhunsko sladico. Jaz sem se pri nominiranju odločal na podlagi profesionalnosti in ne prijateljskih odnosih.

Kaj je bil razlog za Markovo nerazpoloženost v kuhinji?
Ne vem, kaj se je z njim zgodilo. Tudi, ko sem ga vprašal, kaj je narobe, mi ni hotel povedati.

Bi rekli, da ste vi dali vse od sebe?
Od sebe sem dal maksimalno. Pri kreacijah nisem pokazal vsega, kar bi lahko. Kot je razložil Marko, se je treba podrediti ekipi. Idejo morajo namreč podpreti vsi.

Je med tekmovalci že slutiti tekmovalnost?
Ne. Nikomur trenutno denar še ni prioriteta. Meni nagrada že od samega začetka ni bila prioriteta. O tem bi začel razmišljati, če bi prišel med zadnje tri tekmovalce. Vsem je pomembno znanje. Boja na nož ni, saj se vsi dobro razumemo.

A teden ste bili vodja rdeče ekipe. Dobro ste se odrezali. Ste bil razočarani, da so vas ostali kljub temu postavili na prvi vroči stol?
Almir, Špela, Marko in Anže se družijo že od samega začetka. Jaz sem imel v hiši drugo družbo. Nominacijo sem pričakoval. Nisem jim zameril, saj vem, kako težko je nekoga nominirati.

Bine Volčič je kritiziral vaše vodenje. Njegove besede so vas razočarale. Kaj vas je najbolj prizadelo?
Nisem razočaran, ker je moja skupina izgubila, saj smo bili zelo izenačeni. Odločila je predjed, ki smo jo šefu postregli v četrtek. Naša ni bila popolna, zato so črni zmagali. Ne strinjam pa se s tem, da tedna nisem odvodil, kot je treba. Menim, da sem vodil enako dobro kot Edi. Morda se res nisem drl, to pa zato, ker smo delovali kot ekipa. Že v hiši smo se zmenili, kaj bo kdo delal. Mislim, da si nisem zaslužil tako slabega komentarja.

Pred šefom ste imeli veliko tremo. Je res tako strog?
Ni strog. Zelo ga spoštujem. Kadar delaš njegove jedi, je vedno prisotna trema, saj veš, da morajo biti narejeno točno tako, kot jih naredi on.

Je bilo huje govoriti pred gosti ali pred šefom?
Jaz pred gosti sicer nimam treme, saj sem zelo sproščen. Zmedel pa sem se, ker je bila naša jed sestavljena iz 14 komponent. Vse to v družbi šefa predstaviti gostom, ni najlažje.

Kako se je torej imenovala vaša sladica?

Krostatina (smeh).

Ste bili užaljeni, ker je bila Tina pred vami vodja rdeče skupine?
Morda malo. Užaljen sem bil, ker sem si želel biti vodja.

Komentator Žiga je včeraj izpostavil nekatere reakcije tekmovalcev, ki ob porazu takoj pomislijo na krivico ali pakiranje kovčkov. Da bi najraje šel domov, je ta teden izjavil na primer Marko. Se strinjate, da so se nekateri obnašali 'otročje'?
Jaz sem sprejemal poraze. Ves čas sem govoril, da se moraš od napak učiti. Morda ostali na stvar gledajo drugače, ker so malo mlajši. Tega jim ne zamerim, saj hoče vsak zmagat.

Zakaj ste Marka klicali gonič?

To je bila šala. (smeh) Vzdevek je dobil, ker se je rad sukal okoli deklet.

Kaj se je dogajalo med Markom in Tino?
Mislim, da nič resnega.

Kaj ste v šovu najbolj pogrešali?

Veliko stvari, najbolj pa informacije in novice, saj smo bili v popolni izolaciji. Če bi nam v hišo vrgli revijo Ciciban, bi se zanj verjetno stepli.

Kaj bi naredili z denarjem, če bi zmagali?
S 100 tisoč evri bi odprl gostilno in našel neko pametno naložbo.

Se strinjate s šefom, ki vam je v slovo rekel, da je škoda, da zadnja štiri leta niste prebili v kuhinji, ampak vodili lokal?
Da. Z novimi tehnikami nisem bil na tekočem. Sicer pa ne odobravam teh sodobnih praškov. So pa dobri pripomočki, če hočeš iz živila dobiti nek "bum“ oziroma učinek. Najraje imam pristne slovenske jedi, ki so pripravljene tako, kot so jih pripravljali včasih.

Vaša druga ljubezen so motorji.
Res je. Imel sem ji že kar nekaj. Mislim, da jih bom imel tudi v prihodnje. Preden sem odprl bar, sem bil veliko na cesti. Lani pa sem ga prodal, ker zanj nisem več našel časa.

Za ljubezen imate čas?

Seveda.

Ste samski?

Da.

Kakšno dekle iščete?

Pošteno. Takšno, ki me ne bo okradlo. (smeh)

Komentarjev 1
  • c1305166 09:42 29.oktober 2014.

    Ne pribijaj model, v teh šovih so vsi samo in izključno zaradi denarja. Ampak pri nas tega pač ne smeš odkrito povedat, ker te imajo potem vsi za grebatorja in letiš po hitrem postopku ven.