Magazin > Film & Glasba & TV
28 ogledov

Dan D izdali kaseto, ne cede!

Dan D Žurnal24 main
Dan D. Turneja brez elektrike, album, s katerim se zaradi zvočnega zapisa vračajo v preteklost, in promocija kar v dnevni sobi enega od članov benda.

Ena od treh največjih slovenskih rock skupin (v ta koš kakopak spadata še Siddharta in Big Foot Mama) Dan D bo oktobra in novembra izvedla posebno unplugged (izštekano) turnejo po slovenskih klubih. Začeli bodo 10. oktobra v ljubljanskem Orto baru s kar štirimi zaporednimi koncerti. V ta namen bodo izdali tudi novi CD ... ups, ne! ... kaseto Tiho. Ja, prav ste prebrali – kaseto! Vračajo se v preteklost in ta podvig jim ni uspel z lahkoto, saj so komaj našli človeka, ki ima še delujočo napravo za izdelovanje tega nekoč izjemno priljubljenega nosilca zvoka.

Igranje na žlice in steklenice

"Odločili smo se za konkretno spremembo in namesto manj varnega okolja že ustaljenih akustičnih posegli po nekonvencionalnih, za današnji čas precej eksotičnih glasbilih (žlica, kuhalnica, ribežen, zvončki, bisernica, bariton, steklenice)," so o novih inštrumentih, ki jih boste lahko videli na odru, povedali dandejevci. Čeprav – naj se popravimo tudi tu – pravzaprav odra na neki način ne bo, saj se bodo postavili v sredino prizorišča in tako poskušali pričarati karseda intimno vzdušje, čim tesneje povezano z občinstvom. Nekaj podobnega so za peščico izbranih novinarjev pričarali tudi prejšnji teden, in sicer kar pri basistu Nikoli Sekuloviču doma – v dnevni sobi, kjer so v akustični preobleki in v nove aranžmaje odete odmevale uspešnice, kot so Voda, Počasi in Čas.

Niz sedemnajstih koncertov se bo zaključil 30. novembra, kje drugje kot v Novem mestu (LokalPatriot), bazi skupine Dan D. Tiho, a prepričani smo, da bo vseeno odmevalo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.