Magazin > Film & Glasba & TV
5 ogledov

Dan D predskupina The Killersov

V skupini Dan D pravijo, da bo junijski koncert na Stožicah največji glasbeni do Žurnal24 main
7. junija bo na Hipodromu Stožice nastopila skupina The Killers. Organizatorji pa so potrdili, da bo pred njihovim nastopom množice ogrevala skupina Dan D.

Čez dober mesec bodo v Ljubljani nastopili angleški rokerji iz Amerike The Killers. Organizatorji pa so potrdili tudi nastope predskupin. Za ogrevanje bodo poskrbeli Dan D, skupina NON in DJ-ji, ki delujejo pod okriljem kolektiva RDYO.

Pevec skupine Dan D Tokac ob odločitvi za nastop na glasbenem spektaklu Itak Džafest pravi: "Pričakovanih več deset tisoč obiskovalcev bo nedvomno poskrbelo za naše dobro razpoloženje na odru in nepozabno vzdušje, zato se že veselimo nastopa. Odločitev The Killers, da nas povabijo kot goste, je bila za nas prijetno presenečenje in smo se z veseljem odzvali, saj si kot vsi glasbeniki želimo čim več tovrstnih kakovostnih nastopov, ki bi slovenski publiki ponudili dober izbor domačih in mednarodnih izvajalcev." Tokac še dodaja: "Zasedba The Killers je zadnjih nekoliko let zagotovo ena od osrednjih svetovnih rock skupin in nam je vsekakor čast nastopiti na istem odru, še posebej zaradi tega, ker se nam zdi, da nas nekje v ozadju povezujejo isti ali podobni glasbeni vzori. Tako da ljubitelje tovrstne glasbe zagotovo čaka velik spektakel."

Skupina NON trenutno pripravlja koncertno turnejo po Sloveniji in izid albuma Not everything is made in China za zahodno Evropo, ki bo izšel jeseni. O izboru za predskupino The Killersov pa pravijo: "Dejstvo, da so nas The Killers izbrali za predskupino, nam pomeni veliko priznanje. Predvsem pomeni zadoščenje za ves vloženi trud v preteklosti in potrditev, da delamo v pravi smeri. Če pride potrditev od tako uveljavljene skupine, nam pomeni še toliko več."

DJ JAMirko iz zasedbe RDYO DJs in drugi člani v pripravah na glasbeni spektakel Itak Džafest veliko časa prebijejo v studiu, kjer si izmenjujejo ideje in delajo "komade". Trenutno nastaja okvirni glasbeni izbor, ki se bo dopolnjeval do zadnjega dneva. Vedno pa je najpomembnejša komunikacija s publiko na samem dogodku in zaradi tega sta velikokrat improvizacija in spontanost pomembnejši od priprav.

In v kakšni zasedbi lahko pričakujemo RDYO DJs? "Glavna predstavnika našega zvoka bova midva s Pierom, z rotacijo ostalih RDYO DJ-jev pa bomo sestavili naš Soundsystem. Končni 'line up' še nastaja, vsak pa bo s svojim slogom in glasbeno selekcijo prispeval k skupni celoti. Delovali bomo kot nekakšen 'DJ band' in zmešali bomo, kar se zmešati da," zaključuje JAMirko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.