Magazin > Film & Glasba & TV
31 ogledov

Dan za prebujanje brbončic

Janez Verboten mediaspeed
Na VinDelu se je že od dopoldneva trlo obiskovalcev. Pokusiti je bi možno 600 vzorcev vina.

Kar 1.800 obiskovalcev se je čez ves dan zvrstilo na včerajšnjem dogodku VinDel v mariborskem Habakuku. “Prireditev, na kateri se je predstavilo več kot 200 vinarjev in ponudnikov najrazličnejših delikates, je letos organizirana četrtič. Tu ne gre za pitje vina v velikih količinah, ampak za pokušanje,” je za Žurnal24 pojasnil Janez Verboten, direktor zavoda SloVino, ki je organizator dogodka.

Poleg pokušine vin in delikates so letos pripravili kuharske in vinske delavnice. Cena vstopnice 15 evrov, za katero si lahko med 10. in 18. uro pokušal vsa vina in jedi, se je večini zdela dostopna, kar se je kazalo tudi v veliki gneči na prizorišču že od dopoldneva.

Učenje kulture pitja

“Zadovoljni smo, da se nam pridružujejo stari in mladi. Predvsem zadnje s takšnimi prireditvami učimo kulture pitja vina, kar je dandanes zelo pomembno. Pijančevanja tu ni,” je dodal Verboten.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.