Magazin > Film & Glasba & TV
22 ogledov

Danes je čisto vse zastonj!

Predstava traja 1 uro in 35 minut in nima odmora. (Foto: Barbara Čeferin, MGL Lj Žurnal24 main
Na odru Mestnega gledališča Ljubljana si ob 19.30 lahko ogledate komedijo Vse zastonj! Vse zastonj!, ki vas zagotovo ne bo pustila ravnodušne.

Komedija Vse zastonj! Vse zastonj! govori o gospodinjah iz milanskega predmestja, ki ugotovijo, da so se osnovne dobrine v trgovinah tako strahotno podražile, da jih ne morejo kupiti, zato jim prekipi; najprej se odločijo, da bodo samovoljno plačale polovično ceno, po premisleku pa, da pravzaprav – ne bodo plačale ničesar!

Torej za danes velja, da je vse zastonj! Problem, ki nastane, ko se gospodinja Antonia (Mojca Funkl) in Margherita (Iva Krajnc) vrneta domov s polnimi zalogami hrane, je, kako to prikriti svojima možema (Uroš Smolej in Jurij Drevenšek). Inšpektor (Jaka Lah) začuden opazi, da so kar naenkrat vse ženske v njihovem okrožju čez noč postale visoko noseče ...

Čeprav je zaplet zgodbe popolnoma izmišljen, se je leta 1974, nekaj mesecev po prvi uprizoritvi, zgodilo točno to, kar je opisoval avtor Dario Fo – kupce, ki so si privoščili zastonjsko kupovanje, so spravili za rešetke in jim sodili. Pred štirimi leti je avtor besedilo mestoma predelal, osnovni zaplet pa je ostal enak.

Za vstopnico boste odšteli od 8,20 do 15,10 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.