Magazin > Film & Glasba & TV
35 ogledov

Danes konec festivala v Benetkah

John C. Reilly, Kate Winslet, Christoph Waltz, film Carnage EPA
V Benetkah se bo zvečer s podelitvijo nagrad zaključil 68. mednarodni filmski festival. Za glavne nagrade se letos poteguje 23 filmov.

Za nagrade se v tekmovalnem programu med drugim potegujeta tudi film kanadskega režiserja Davida Cronenberga A Dangerous Method (Nevarna metoda) o odnosu med psihoanalitikoma Sigmundom Freudom in Carlom Gustavom Jungom in film francosko-poljskega režiserja Romana Polanskega Carnage (Masaker), ki je nastal po drami Bog masakra Yasmine Reze.

Izven tekmovalnega programa so prikazali 19 celovečercev, med njimi Madonnin film W.E. o kontroverzni romanci med britanskim kraljem Edvardom VIII. in Wallis Simpson, pod katerega se ameriška glasbena diva podpisuje kot režiserka in soscenaristka.

Komu bo šel zlati lev?

Zlatega leva za življenjsko delo letos prejme italijanski režiser Marco Bellocchio, na letošnjem festivalu pa so se poklonili tudi Alu Pacinu, ki so mu izročili nagrado Jaeger-LeCoultre za njegov prispevek k sodobnemu filmu.

Žiriji uradnega tekmovalnega programa predseduje režiser Darren Aronofsky, čigar Rokoborec je leta 2008 prejel zlatega leva. Lani je zlatega leva za najboljši prejela ameriška režiserka Sofia Coppola, hči Francisa Forda Coppele, in sicer za film Tam nekje, v katerem je prikazala notranjo praznino priljubljenega hollywoodskega igralca Johnnyja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.