Magazin > Film & Glasba & TV
32 ogledov

Danes prvič z Danes

marko potrč živa rogelj Planet TV
Planet TV. “Ali se nam je godila krivica, boste presodili sami,” o slovesu, ki se je še pred začetkom prijel nove televizije,” pravi programski direktor.

“Priprave potekajo dobro in po načrtu. Celotna ekipa Planet TV gara cele dneve, ampak s tem nimamo težav, saj se zavedamo, da ne bo več veliko priložnosti sodelovati pri tako velikem projektu v Sloveniji,” je o pripravah na krst nove slovenske televizije pred tremi dnevi dejal programski direktor Planet TV Amir Mureškić.

Zdaj časa za popravke tako rekoč ni več, saj bo Planet TV z oddajanjem začel danes ob 18.40 z informativno oddajo Danes, po kateri bodo gledalci lahko sami ocenili (ne)pravičenost stigme, da gre za aktualni vladi naklonjeno oziroma pristransko televizijo. “Stigma se daje našemu informativnemu programu, ki ga gledalci do zdaj niso videli niti sekunde. Naša informativna oddaja bo krajša, dolga bo pol ure. V pol ure ekipa informativnega programa težko favorizira katerokoli politično opcijo,” meni Mureškić in napoveduje, da bo šlo za kredibilno, dinamično in profesionalno oddajo.

Paradni šovi in serije

Danes in Uefa Liga prvakov pa poleg tujih produkcij, kot so pogovorni šov Ellen ter serije Firma, Grešnice, Mike in Molly, Obkrožen z mrtvimi in Na vse ali nič, ne bosta edini paradni oddaji.

Poleg njih bodo gledalci namreč lahko spremljali tudi dva v lastni produkciji narejena, a licenčna resničnostna šova. Prvi bo Paradise Hotel, kjer se bodo – bojda brez pravil – parčkali od 18 do 35 let stari in zabave željni Slovenci in ga bo vodila igralka Maja Martina Merljak, drugi pa Dober posel, ki ga bo vodil Borut Godec, v njem pa bodo tekmovalci poskušali prepričati žirijo petih potencialnih investitorjev, da vložijo v njihov posel.

Komentarjev 6
  • timslum 13:52 05.november 2012.

    Upam, da končno dobimo televizijo z uravnoteženim poročanjem.Je pa res, da če za merilo neodvisnosti vzamemo pristranski levičarski RTV Slo in POP tv, potem so vsi ostali lahko zgolj desni.

  • Darko 10:25 05.november 2012.

    RTV SLO, fašizem ali komunizem ali morda kar amaterizem za holymurgel

  • Darko 10:24 05.november 2012.

    sej golobić ni premier