Magazin > Film & Glasba & TV
45 ogledov

"Danska je bila na vrsti za zmago"

Emmelie de Forest Danska EPA
Po včerajšnjem finalnem izboru Evrovizije, ko je slavila Danska, so se na uradni spletni strani usuli jezni kometarji, da je bilo vse zrežirano in da si Danci niso zaslužili prvega mesta.

Danska je z Emmelie de Forest sinoči pometla s konkurenco in že tretjič osvojila prvo mesto na Eurosongu, a tega si po mnenju mnogih ni zaslužila. Po finalnem izboru se je na uradni spletni strani Eurovision.tv pod članki o zmagovalki zvrstilo precej komentarjev; nekaj je bilo čestitk, a še več kritik. Večina jih je prepričana, da je bilo vse zrežirano, ter da je Danska že vnaprej vedela, da bo zasedla prvo mesto. "Danska, tokrat ste bili na vrsti za zmago, na žalost tako to gre pri Evroviziji. Niti za minuto nisem pomislil, da imate najboljšo pesem!" Nekdo je imel na ta račun povedati še več: "Mislim, da je bil izbor zrežiran kot vsa leta do zdaj; zmagovalca ne izberejo na podlagi pesmi ali nastopa, ampak na podlagi politike. Kakšno razočaranje! /.../ Škoda, naslednje leto zagotovo ne bom gledala tega nepravičnega tekmovanja, ker je popolna izguba časa!" Nek komentator je ob tem dodal: "Ljudje, pa saj smo že prej vedeli, da je letos Danska na vrsti, da zmaga. Ne glede na pesem in pevko."

"Dobro odigrano"

Eden od komentatorjev je organizatorjem čestital z besedami "dobro odigrano", čeprav so jim mnogi očitali, da so bili preveč predvidljivi. "Letošnji izbor je bil najbolj predvidljiv in najbolj nepravično izglasovan do zdaj. Irska si ni zaslužila zadnjega mesta, pa tudi Francija si je zaslužila več točk." Nekdo je ob tem dodal: "To je bil bolj ali manj najbolj beden finalni izbor, kar sem jih videl. Danska je bila več kot očitno cenena kopija Florence And The Machine."

Mnoge je ujezila tudi izjava zmagovalke, da je nad zmago presenečena, kar so mnogi komentirali z besedami: "Presenečena? Jaz nisem več. Občinstvo ima oprane možgane in glasuje za najljubše izvajalce organizatorjev," ter: "Danska je vedela, da bo zmagala že dolgo pred finalom. To je navadno s***je, da je bila presenečena. Celotno tekmovanje je zrežirano, letos pa še bolj!" Nekdo je ob tem še dodal: "Lahko je prevzeta in srečna, a nikoli presenečena."

Da se je res nekaj kuhalo priča tudi dejstvo, da se je že dobre pol ure pred koncem izbora pred dvorano pojavil plakat z napisom "Se vidimo na Evroviziji 2014 na Danskem".

Komentarjev 3
  • mph 19:56 20.maj 2013.

    Ma itak, da glasovanje preko Evrovizije nima prav nobene veze s kvaliteto ne nič drugega. Jaz tebi ti meni, jaz tebi ne, ker ti meni nisi, jaz tebi ne, ker te ne maram, jaz tebi ja, ker smo zgodovinsko gledano ...prikaži več prijatelji, ... in bla bla bla ... Za se zjokat. Že leta ne gledam, sem naredil izjemo lani. No, pogledam kakšen nastop, ker se jih najde en kup zanimivih, to je pa tudi vse.

  • ac-dc 16:33 19.maj 2013.

    Kdaj bomo pa mi?

  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 13:35 19.maj 2013.

    za vnaprej veš samo da boš umrl