Magazin > Film & Glasba & TV
33 ogledov

De Niro: "Jacka je zabavno igrati"

Bodo Fockerja in njegovega nergaškega in nezaupljivega tasta Jacka le zbližali o
1/2
Žurnal24 main
V kinematografe prihaja tretje nadaljevanje o Fockerjih, v katerem Robert De Niro znova igra vlogo Jacka Byrnesa. Eden največjih igralcev je razkril podrobnosti novega dela komedije.

Tretjič ste že igrali Jacka Byrnesa. Kako je bilo tokrat?
Vsakič je drugače, vendar so liki enaki. Menim, da je najtežja stvar priti na plan z zgodbo, ki bo obdržala interes občinstva in dinamiko med igralci znotraj te družinske strukture. Mislim, da smo se v osnovi imeli dobro.

Kaj se tokrat dogaja z Jackom Byrnesom?
Nekako se vrača nazaj k prvemu filmu in tistemu neugodnemu odnosu med Jackom in Gregom. Sicer sta razvila nekakšno zaupanje, vendar je med njima vedno nekaj prikritega pod površjem. Jack misli, da je videl nekaj in to pride vmes, uniči zaupanje, ki sta ga imela ter vrne vse na začetek, ko sta bila nekako v vojni drug z drugim. Ni potrebno veliko, da se ponovno začne.

Ali je res, da ste vi podali idejo poligrafskega testa v prvem filmu?
Ja, sem. In v drugem delu je bila stvar z avtodomom in Jackovo tehnološko sobo, ki jo obišče Greg.

Kaj prinašajo v film Little Fockers novi člani igralske zasedbe?
No, Laura Dern je odlična igralka. Je krasna in perfektna za to. Z Jessico (Alba) sem snemal Machete in glede nje nisem bil prepričan. Nato je prebrala tekst in bila odlična.

Tako Ben Stiller kot Owen Wilson sta rekla, da če je pravi utrip, rada improvizirata. Tudi vi radi to počnete?
Ja, in to smo tudi počeli predvsem v teh filmih. To je dobro, vendar moraš biti previden, da ne greš predaleč.


Ali menite, da so ti filmi tako uspešni zato, ker je komedija grajena na resnici, kot so na primer mučni položaji, ki lahko obstajajo med dvema družinama?

Mislim, da je ključ v tem, da se veliko ljudi lahko identificira s filmi in to družinsko dinamiko. Absolutno vse izhaja iz tega.

Se spomnite, katere komedije so vam bile všeč, ko ste odraščali?
Imel sem rad The Three Stooges, všeč so mi bili Bud Abbott in Lou Costello. Laurel in Hardy sta bila v redu in vsi so ju oboževali, ampak meni so bili bolj všeč Bud Abbott in Lou Costello ter The Three Stooges.

So se kriteriji, po katerih izbirate projekte, spremenili skozi leta?
Ne ravno, vedno je enako – scenarij in režiser. To sta dve stvari, ki ju iščem. Če je scenarij resnično dober in ga je napisal režiser, je to dober znak in pomeni, da imaš velike možnosti, da bo film kot scenarij. Seveda so pomembni tudi ostali igralci. Vendar se mi zdi, da je scenarij tista osnova.

Se je vaš pristop do dela spremenil skozi leta?
Zdi se mi, da v življenju prideš do določene točke, ko se ti ni treba več tako prizadevati, se lahko bolj sprostiš in pustiš stvari, da se same odvijajo. In pri tem je več spontanosti ter zabave in mogoče lahko dobiš boljši rezultat.

Kaj imate zdaj v načrtu?
V Barceloni bom snemal film z režiserjem Rodrigom Cortesem, imenuje se Red Lights. Mislim, da v filmu igra tudi Sigourney Weaver. Je zelo dober scenarij, ki ga je napisal Cortes in ga tudi režira. Je neke vrste triler.

 Da povzamemo, ste torej uživali v ponovni vlogi Jacka Byrnesa?
Ja, užival sem. Če bi posneli še kakšen del ali dva, bi bilo to čisto v redu, všeč bi mi bilo. Rad imam Jacka, ker ga je zabavno igrati in všeč so mi tudi drugi liki. Je zelo izpopolnjujoče, ko nastane lik, ki je vsem všeč. Pri tem filmu je bilo krasno, ker so vsi prihajali z dobrimi idejami za like in situacije. To je zabavno. Mislim, da ljudje lahko prepoznajo te like, ker so osnovani na resnici in zgodba temelji na resničnih situacijah, celo ko malo izstopa. Jack je le zelo zaščitniški do svoje hčerke ter svoje družine in vsi poznajo ta občutek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.