Magazin > Film & Glasba & TV
39 ogledov

Dekle, ki se je igralo z ognjem za zamudnike

Dekle, ki se je igralo z ognjem Kolosej
Vsako nedeljo si v Kinodvoru lahko ogledate predstavo, ki ste jo v času predvajanja v kinematografih zamudili. Tokratni film za zamudnike je Dekle, ki se je igralo z ognjem (Flickan som lekte med elden), ujemite ga ob 19. uri.

Po prvem delu Dekle z zmajskim tatujem se v drugem delu priljubljene zgodbe Stiega Larssona radovedna raziskovalka Lisbeth Salander (Noomi Rapace) znajde na begu pred oblastmi, ki jo krivijo umora dveh novinarjev. Na pomoč ji priskoči novinar Mikael Blomkvist (Michael Nyqvist) in skupaj začneta odkrivati kriminalno zaroto, kjer se interesi politike in kriminalcev prepletajo z nezakonito prostitucijo. Ob nevarnem iskanju resnice Mikael odkrije tudi srhljivo skrivnost iz Lisbethine preteklosti.

Režiser Niels Arden Oplev je želel posneti film s skandinavskim vzdušjem, ki bi bil zvest evropski filmski tradiciji in se hkrati zgledoval po ameriški spretnosti v snemanju trilerjev – pri filmih, kot so Nikita, Ko jagenjčki obmolknejo in Zodiak.

Cena redne vstopnice je 4,95 evra, za vstopnico s popustom za starejše od 60 let, mlajše od 14 let, dijake in študente pa boste odšteli 4,25 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.