Magazin > Film & Glasba & TV
25 ogledov

Dekle z zmajskim tatujem za zamudnike

Dekle z zmajskim tatujem Kolosej
Vsako nedeljo si v Kinodvoru lahko ogledate predstavo, ki ste jo v času predvajanja v kinematografih zamudili. Tokratni film za zamudnike je Dekle z zmajskim tatujem (The Girl with the Dragon) Tattoo režiserja David Fincher, ujemite ga ob 19. uri.

V labirintu zgodbe so umor, korupcija, družinske skrivnosti in notranji demoni dveh nepričakovanih partnerjev, ki iščeta resnico o štirideset let stari skrivnosti. Mikael Blomkvist (Daniel Craig) je gospodarski novinar, odločen, da si povrne ugled, potem ko ga obsodijo zaradi klevet. Henrik Vanger (nominiranec za oskarja Christopher Plummer), eden najbogatejših švedskih industrialcev, ga najame, da bi prišel do dna izginotju njegove ljubljene nečakinje Harriet – prepričan je, da jo je umoril član njegove velike družine. Novinar se odpravi na oddaljen otok ob poledeneli švedski obali in se ne zaveda, kaj ga čaka.

V istem času Lisbeth Salander (Rooney Mara), nenavadno, a genialno preiskovalko Milton Security, najamejo, da bi preverila Blomkvistovo preteklost. Po uspešno opravljeni nalogi se odloči, da se bo pridružila Mikaelovi preiskavi o umoru Harriet Vanger. Čeprav se Lisbeth umika pred svetom, ki jo je večkrat izdal, postanejo njene hekerske sposobnosti in osredotočenost na cilj neprecenljivi. Medtem ko se Mikael sooča z Vangerji, ki nočejo ničesar povedati, Lisbeth koplje po skrivljenih sencah. Skupaj odkrivata serijo umorov, ki se iz preteklosti vlečejo do sedanjosti. Medtem, ko ju vleče v najbolj divje tokove sodobnega zločina, se med njima stke krhko zaupanje.

Cena redne vstopnice je 4,95 evra, za vstopnico s popustom za starejše od 60 let, mlajše od 14 let, dijake in študente pa boste odšteli 4,25 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.