Magazin > Film & Glasba & TV
76 ogledov

Dekleta dobila delovno mesto ...

Top 4 Mojca Majhen Sašo Todorović Tjaša Kokalj Doris Kordić
Po izteku šova Top 4 smo se pogovarjali z enim od žirantov Sašem Todorovićem, ki nam je zaupal, da se pravo delo za zmagovalna dekleta šele začenja.

V nedeljo se je končal eden od šovov na naših televizijah Top 4. Žirante, ki so bili Sašo Todorović, Mojca Majhen in Tjaša Kokalj, so s svojim delom in predanostjo najbolj prepričale Nastja Hercog, Monika Šedivy, Olga Burlachenko in Ana Plešec. Vse so si z zmago prislužile avtomobil v najem, službo v podjetju in dva tisoč evrov na bančnem računu. Podpisale bodo tudi pogodbo za sodelovanje v oglaševalskih kampanjah v letu 2014.

Kaj zdaj čaka dekleta, dobila so službo, ampak ali bomo o njih še slišali?
Vsekakor bomo o njih še slišali. Dekleta so že sodelovala pri nastajanju nove oglaševalske kampanje in so že vidna na televizijskih zaslonih. Kmalu pa vas bodo razveseljevala tudi na plakatih po vsej Sloveniji. Prav tako so začela delati v družbi.

Skozi šov ste jih dobro preoblikovali, kaj jih je bilo najtežje naučiti?
Dekleta so različna in težko bi posploševali. Bila so dovzetna za vse nasvete in napotke ter so jih iz oddaje v oddajo zelo dobro upoštevala ter z njimi rastla. So ambiciozna mlada dekleta, ki se zavedajo, da brez učenja ni napredka.

Ste namerno izbrali eno svetlolasko, eno rjavolasko, eno črnolasko in eno rdečelasko?
Ne, nismo želeli zadostiti vsem barvnim okusom (smeh). Gre za popolno naključje. Iskali smo delavna, ambiciozna in marljiva dekleta. Če ste si jih na včerajšnjem dogodku dobro ogledali, lahko vidite, da je barva las pri ženskah zelo hitro spreminjajoča (smeh).

Katera lastnost posamezne kandidatke vas je prepričala, da jo izberete?
Ambicioznost in pripravljenost nenehnega učenja ter izboljševanja. Brez tega ne gre.

Ste pri izboru zmagovalke gledali na posameznice ali na to, kako se dopolnjujejo?
Izbirali smo posameznice, spremljali smo razvoj in delo vsake posebej. Na delu namreč ne bodo ves čas skupaj in ne bodo odvisne druga od druge, ampak zgolj in samo od sebe.

So zdaj čisto "izpiljene", pripravljene na samostojno delo?
Z oddajo Top 4 s Tjašo Kokalj se je končalo prvo obdobje priprav, zdaj se začenja novo. Dekleta bodo pod vodstvom mentorjev spoznavala podjetje in se učila veliko delovnih procesov. Stopajo na novo pot, na kateri se bodo morala spet dokazati.

Kakšno delo natanko bodo opravljale?
Dekleta bodo opravljala delo asistentke v prodaji.

Kakšno pogodbo so dobile?
Dobile so pogodbo za določen čas za tri mesece z možnostjo podaljšanja. Od njih samih pa je odvisno, kako jo bodo izkoristile in ali bodo pripravljene na nove in še zahtevnejše izzive.

Kako ste bili sicer zadovoljni z dekleti, ki so se prijavila?
Na splošno sem s prijavljenimi dekleti zadovoljen, a sem pričakoval nekoliko jasneje zastavljene življenjske cilje. Skrbi me, da številna dekleta menijo, da se bodo stvari zgodile same od sebe, ter se na razgovore za službo odpravljajo prelahkotno in brez dodatnih priprav.

Todorović, ki je sicer direktor družbe T-2, nam je še razložil, da so se za takšno iskanje novih zaposlenih odločili zaradi njihove filozofije delovanja in da namen šova ni bila reklama. "Koncept, ki so ga pripravili ustvarjalci, je svež in nov ter se povsem razlikuje od drugih, saj mladim nezaposlenim dekletom ponuja priložnost učenja in zaposlitve," je končal.

Komentarjev 1
  • Jaka.marinsek 09:15 06.november 2013.

    "Dobile so pogodbo za določen čas za tri mesece z možnostjo podaljšanja." kot asistent v prodaji... za tako nategunsko pogodbo ti pa res ni treba v takle brezvezen šov. tako ponudbo danes dobiš kjerkoli najemajo novo delovno silo.