Magazin > Film & Glasba & TV
5041 ogledov

Delovna akcija: "Mislil sem, da oče ne bo preživel"

zajfrid POP TV
Že od malih nog se spopada z izzivi.

V verjetno najlepši oddaji na naših malih ekranih, Delovni akciji, smo spoznali 6-člansko družino Zajfrid iz Ruš. Ana Praznik in njena ekipa ji bo pomagala pri prenovi stare hiše, ki med drugim potrebuje popravilo strehe in nekaj prilagoditev za očeta Dušana, ki je po nesreči prikovan na invalidski voziček.

Dušan se že od malih nog spopada z izzivi. Njegova mama je družino zapustila in ga oddala v sirotišnico. Obljubila mu je, da kmalu pride ponj, a Dušan jo je čakal dolga štiri leta. "Zavrgla me je kot mačka mlade,“ pravi Dušan. Ko je le prišla, mu je predstavila svojega novega partnerja. Dušan se je preselil k njima in očimu pomagal zgraditi hišo. Pozneje se je preselil k biološkemu očetu in svoji babici. Oba sta na žalost kmalu umrla, kar je v Dušanu pustilo veliko praznino. 

A usoda mu je poklonila neprecenljivo darilo – ženo Suzano in štiri sinove. Družina je zelo povezana. "Nimamo materialnih dobrin, imamo pa drug drugega in si pomagamo. Zato sem srečen človek,“ je povedal Dušanov sin, ki tako kot njegovi bratje očeta ne more prehvaliti, saj se je za svojo družino trudil po najboljših močeh.

A družinsko srečo je prekinila nesreča. Dušan je obrezoval drevesa, ko je nenadoma zapihal močan veter in ga pahnil v globino. "Mislil sem, da ne bo preživel,“ je povedal sin Mario, ki je očetu prvi pohitel na pomoč.

zajfrid | Avtor: POP TV POP TV

Dušana so morali operirati na hrbtenici. Roke danes lahko premika, nog pa na žalost ne. 

"Če ne bi bilo družine, ne vem, kaj bi bilo. Šel bi pod most, obupal bi,“ pravi Dušan, ki meni, da je le po čudežu preživel. 

Da bi družina lažje shajala, bo sedaj poskrbela ekipa Delovne akcije, ki bo prenovila njihov dom, ki je že sedaj poln ljubezni, po prenovi pa bo tudi poln smeha.

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 13:12 07.april 2021.

    Videl sem helikopter kako pristaja v kadetnici ! Mislil sem , da bo Pahor svoj obisk ob podeljevanju jabolk v DOS MB nadaljeval tudi v Ruše in spodbudil družino Zajfrid k vztrajanju saj tudi on težko preživi s 3000€ .