Magazin > Film & Glasba & TV
41 ogledov

"Demetra ni nedotakljiva školjkica"

Finale X Factor Boštjan Tacol
Damjan Damjanovič o svoji varovanki Demetri Malalan, ki jo je kot mentor intenzivno pripravljal na vse oddaje šova X Factor.

Ste že prvič, ko ste slišali Demetro, vedeli, da ima možnosti za zmago?

Ko sem jo prvič slišal, sem vsekakor vedel, da je ena izmed redkih izjemnih talentov, ki smo jih dobili na X Factor, govoriti o zmagi pa je bilo takrat zelo relativno, ker vemo, da se ljudje odločijo po svoje. Vsekakor pa je Demetra že na začetku pokazala, kar se strokovnosti tiče, da sodi v najožji krog favoritov.

Z Demetro ste preživeli tri mesece, iz oddaj je bilo razvidno, da ni samo velik talent, temveč tudi velik človek, čeprav je stara šele petnajst let.

Velikokrat sem že izjavil, da je Demetra prezrela za svoja leta, kar je seveda plus, le tu in tam sem včasih pogrešal tisto njeno pravo otroškost, vendar smo sčasoma videli, zakaj je tako. Pri Demetri sem poskušal doseči, da zaupa v sebe, v svoje kvalitete in v ljudi, ki delajo z njo, in mislim, da je bil na koncu koncev to pravi način, da je uspela.

Kako je ta izkušnja vplivala na vas in vašo kariero?

Svojih obveznosti nisem mogel odložiti, je pa res, da mi je X Factor požrl ves prosti čas, vendar mi ni žal sleherne minute, ki sem jo v to vložil. Mislim celo, da mi je X Factor odprl neke nove horizonte, nove poglede na vse skupaj in da sem se veliko naučil iz vsega tega. Zdi se mi fino, da sem bil soudeleženec tega šova.

Zmaga je za Demetro šele začetek, zdaj bo svojo kariero morala graditi v resničnem življenju. Ji boste še naprej stali ob strani?

Demetra mora najprej prespati in se malo umiriti. Verjamem, da je na pravi poti, ima pa tudi veliko podporo staršev in tudi vseh ostalih, ki jo podpirajo in pravilno usmerjajo. Kot sem že povedal njej in ostalim kandidatom, jim bom vedno na razpolago. Doživeli smo izjemno obdobje skupnega življenja, čeprav kratko, in mislim, da mimo tega ne moremo iti. Na neki način bomo vedno povezani.

Za Demetrin duet s priznanimi slovenskimi glasbeniki ste izbrali skupino Tabu. Ste takoj pomislili na to kombinacijo?

Bili so v najožjem izboru in zdelo se mi je, da so najbolj primerni za njeno starost in njene kvalitete. Včerajšnji nastop je dokazal, da smo zadeli v polno.

Nam zaupate kakšno prigodo, ki se vam je še posebno vtisnila v spomin?

Kar nekaj stvari se mi je vtisnilo v spomin, izpostavil pa bi Demetrino željo, voljo in zelo racionalen pristop. Ko sem ji povedal, da sem jo izbral za finale, se mi je prvič odprla in potočila tudi solze, kar je pomenilo, da le ni tako nedotakljiva školjkica. Največjo preobrazbo je zagotovo doživela s skladbo Ain't no Sunshine, ki je na začetku ni mogla izvesti, na koncu pa jo je odpela kot prava profesionalka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.