Magazin > Film & Glasba & TV
88 ogledov

Demetrova Minuta za umor

Demeter Bitenc Arhiv Slovenske kinoteke
Ob 19. uri se pomudite na častitljivi 90. obletnici rojstva Demetra Bitenca, plodovitega slovenskega igralca, in si v Slovenski kinoteki oglejte projekcijo enega njegovih zgodnejših filmov Minuta za umor v režiji Janeta Kavčiča.

Ob priložnosti bližajoče obletnice rojstnega dne plodovitega slovenskega igralca Demetra Bitenca so v Slovenski kinoteki redno kinotečno rubriko Muzej slovenskih filmskih igralcev v mesecu juniju posvetili prav njemu.

Ob 19. uri se lahko pridružite v dvorani Kinoteke na projekciji filma Minuta za umor, ki jo bodo okronali s pogovorom z gospodom Bitencem.

V filmu Minuta za umot se Koh (Vanja Drach) po 18 letih vrne v domovino in je zaradi dolge odsotnosti osumljen medvojne izdaje, zaradi katere so bili ubiti njegovi sošolci. Preživeli so le štirje in Koh se odloči, da bo sam odkril izdajalca. Skupina bivših sošolcev (med njimi Demeter Bitenc) se znajde v nočnem lokalu, kjer Koha nekdo vrže čez ograjo terase. Pojavi se policijski inšpektor, ki prisotne obvesti o Kohovi smrti. Eden izmed njih zbeži, a ga policija ujame. Inšpektor zadrži vse tri osumljence v praznem baru in pri rekonstrukciji dogodka razkrije morilca.

Komentarjev 1
  • anja.scuka 12:13 09.junij 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **