Magazin > Film & Glasba & TV
14 ogledov

Demoni so angeli

Dan Brown že piše novo nadaljevanje Angelov in demonov, The Lost Symbol. Žurnal24 main
Težko pričakovani Angeli in demoni, posneti po še eni knjižni uspešnici Dana Browna, bodo od naslednjega četrtka na ogled tudi v naših kinematografih.

Film je tako kot njegovega predhodnika, Da Vincijevo šifro, režiral Ron Howard, z oskarjem nagrajen režiser, ki je posnel tudi letošnjega oskarjevega nominiranca Frost/Nixon, v vlogi strokovnjaka za simbole, Roberta Langdona, pa se tudi tokrat predstavlja Tom Hanks. Poleg njega so v igralski zasedbi še Ewan McGregor, Stellan Skarsgard in Armin Mueller-Stahl, namesto Audrey Tautou, ki je gledalcem najbolj ostala v spominu z vlogo v Amelie, pa kot Langdonova pomočnica v boju proti bratovščini Iluminatov nastopa Ayelet Zurer.

Tudi če slabo, samo da se govori

Angeli in demoni so tako kot Da Vincijeva šifra, ki je v blagajne po svetu na koncu prinesla več kot 750 milijonov dolarjev, že med snemanjem razburjali Vatikan, čeprav po Howardovem mnenju za negativen odziv ni nobenih razlogov.

Da Vincijeva šifra je Rimskokatoliško cerkev vznemirila, ker je posneta po zgodbi, v kateri se Jezus poroči z Magdaleno in ima z njo otroke, Cerkev pa naj bi to poskušala skriti. Angeli in demoni po režiserjevih besedah v povezavi z Jezusom ne postavljajo nobenih domnev, saj se zgodba giblje okoli papeža in umorov kardinalov. Tom Hanks pa priznava, da je kontroverznost za film lahko samo dobra, zato ni izključeno, da je Cerkev le tihi partner studiev pri njegovi promociji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.