Magazin > Film & Glasba & TV
15 ogledov

Denarja ni, entuziazem je

Sočutje Aljoša Rebolj, Cankarjev dom
Kjara's Dance Project. Mladi plesalci občinstvo osvajajo z mešanico baleta in sodobnega plesa.

Marca so bili sprejeti s stoječimi ovacijami, zdaj pa 15 plesalcev ansambla Kjara's Dance Project, ki ga je ustvarila plesalka in koreografinja Kjara Starič, z mešanico baleta in sodobnega plesa Križanke osvaja še v sklopu Festivala Ljubljana.

Predstavo na temo sočutja Compassion je Kjara, ki ima za sabo že 12-letno plesno kariero, ustvarila na podlagi lastnih izkušenj, ki jo navdihujejo za vse njene projekte, ter po glasbi znanih in manj znanih skladateljev, med njimi Bacha in Islandca Ólafurja Arnaldsa, sicer pa o svojem slogu pravi: "Ima lepoto klasičnega baleta, obenem pa večjo pripovednost, drugo pa je, da vedno izhajam iz življenjskih situacij, na katere se lahko naveže kdorkoli, saj podobno doživimo vsi vsaj enkrat v življenju."

Uspešni, ker ljubijo ples

Kjara razloge za njihovo uspešnost vidi predvsem v navdušenju članov ansambla, kjer je na prvem mestu ples in ljubezen do plesa, z denarjem po pokrivajo zgolj stroške.

"Denarja praktično ni. Če ni denarja, pa se v bistvu da zelo veliko narediti," pojasnjuje in končuje z besedami: "Delamo na tem, da je predstava čim boljša; če je predstava dobra, se prodajajo tudi vstopnice, mi pa pokrijemo svoje stroške iz vstopnic, sicer pa delamo z entuziazmom."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.