Magazin > Film & Glasba & TV
76 ogledov

Denarna nagrada bo dvakrat višja

Denar pada, Jonas Žnidaršič Planet TV
V drugi sezoni se bo denarna nagrada kviza Denar pada podvojila.

Prva sezona kviza Denar pada, ki ga predvajajo na Planet TV, še ni prinesla zmagovalca, ki bi domov odnesel vrtoglavo nagrado v višini sto tisoč evrov. Zato so se vodilni odločili, da glavno nagrado v drugi sezoni podvojijo. "Programski direktor Igor Gajič in direktor Planet TV Pavel Stanchev sta se po prvih treh posnetih oddajah, v katerih so tekmovalci domov odšli praznih rok, odločila, da če v prvi sezoni noben tekmovalni par ne dobi nagrade, povečata sklad za naslednjo sezono na dvesto tisoč evrov na oddajo," so sporočili s Planet TV.

V prvi sezoni bo posnetih deset oddaj, ki bodo predvajane letos spomladi. Kdaj se bodo posnele in predvajale oddaje za drugo sezono, še ni določeno. Snemanje in predvajanje druge sezone bo namreč po besedah programskega direktorja Gajiča odvisno od rezultatov gledanosti v prvi sezoni.

Gledanost oddaje na Planet TV merijo na ciljni skupini od 18 do 49 let, rezultati pa kažejo, da oddajo (do sedaj so bile predvajane tri oddaje) v povprečju spremlja 12 odstotkov gledalcev, ki v tistem trenutku gledajo televizijo.

Veliko prijav, starostne omejitve ni

Na kviz se je do zdaj prijavilo približno štiri tisoč tekmovalcev. Pri izboru dveh tekmovalcev, ki se skupaj bojujeta za bogato nagrado, so pozorni na to, da se med seboj dobro in dlje časa poznata, da sta komunikativna, da noben od njiju ni dominanten ter da sodelujeta med sabo in se dopolnjujeta. Glede starosti in izobrazbe ni omejitve, saj so vprašanja v kvizu iz širokega spektra področij, zaradi načrtovanega števila oddaj v prvi sezoni pa je bilo treba narediti selekcijo tekmovalcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.