Magazin > Film & Glasba & TV
22 ogledov

Deseterica izbrana

Srbski predstavnik s pesmijo Ovo je Balkan je med današnjimi polfinalisti največ
1/22
Žurnal24 main
Evropa je izbrala deset finalistov, ki se bodo v soboto potegovali za zmago na izboru za pesem Evrovizije 2010.

Bosna in Hercegovina, Moldavija, Rusija, Grčija, Portugalska, Belorusija, Srbija, Belgija, Albanija in Islandija so države, ki so se na prvem predizboru uvrstile v finale Evrovizije. Petdeset odstotkov glasov je k njihovi uvrstitvi prispeval televoting, ki je letos prvič v zgodovini festivala potekal od začetka prve odpete skladbe, preostalih petdeset pa strokovna komisija. Koliko točk je desetim najboljšim podelilo šest glasbenih profesionalcev, ki sestavljajo strokovno komisijo, bo znano šele v sobotnem velikem finalu.

Trikrat trije
Skozi 17 tekmovalnih skladb današnjega večera so občinstvo v Telenor Areni in gledalce pred malimi ekrani – teh naj bi bilo okoli 125 milijonov – popeljali trije voditelji: Nadia Hasnaoui, ki je poskrbela, da je glasovanje potekalo tekoče, ter Haddy Jatou N'jie in Erik Solbakken, ki sta poklepetala z nastopajočimi in odprla festival. Vsi trije bodo gostili tudi četrtkov polfinale in sobotni finale.

Žurnal24: Slovenci za Srbijo
Slovenci v prvem polfinalnem večeru Evrovizije nismo imeli možnosti glasovanja, saj lahko posamezne države glasujejo samo v tistem večeru, v katerem tudi same sodelujejo. Glede na rezultate ankete na spletni strani zurnal24.si pa smo – več kot 50 odstotkov vseh glasujočih – prepričani, da je bil absolutni favorit torkove skupine Srbija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.