Magazin > Film & Glasba & TV
25 ogledov

Diamanti podeljeni

1/5
Žurnal24 main
Na Ljubljanskem gradu so podelili prve slovenske glasbene nagrade diamant.
 

Mini intervju z Žano

1Ali ste bili presenečeni, da ste prejeli diamant za najboljšo skladbo? Res je, bila sem zelo presenečena. Ko sem stopila na oder, nisem niti točno vedela, zakaj sem nagrado pravzaprav dobila. Pred podelitvijo sem bila namreč na dopustu in sem za nominacijo izvedela šele, ko sem se vrnila domov.

2Kakšna se vam je zdela prireditev? Bila mi je zelo všeč, saj je bila nekoliko drugačna, kot smo jih vajeni. Takih prireditev ni nikoli premalo. Glasbeniki se radi pokažemo in po možnosti prejmemo kako nagrado.

3Kdo bi moral glasovati za najboljše: strokovna žirija, poslušalci ali oboji? Najbolje je, če je glasovanje skupno delo strokovne žirije in poslušalcev. Če glasujejo le poslušalci, lahko pride tudi do prirejanja glasov, saj vseh stoodstotno ne moremo preveriti niti ne izvedeti, kdo je glasoval. 

Sinoči so v Skalni dvorani Ljubljanskega gradu izbrani slovenski glasbeniki prejeli prve slovenske glasbene nagrade z imenom diamant. Na prireditvi, ki je bila vsekakor drugačna od večine tovrstnih podelitev, saj je bila narejena v tako imenovanem "underground" intimnem slogu izključno za povabljene goste, so slavili sledeči:

Žana je osvojila diamant za pesem leta. © Žurnal24

 

POP DIAMANT: Kingston
TURBO DIAMANT: Atomik Harmonik
NEW DIAMANT: Stereotipi
ROCK DIAMANT: Omar Naber
DJ DIAMANT: Mr. Andy DJ
VIDEO DIAMANT: Skater – Dimnikar
ON DIAMANT: Jan Plestenjak
ONA DIAMANT: Saša Lendero
PESEM LETA DIAMANT: Žana – Druga violina
DIAMANT ZA ŽIVLJENJSKO DELO: Alfi Nipič


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.