Magazin > Film & Glasba & TV
36 ogledov

Diamanti so glasbenikov najboljši prijatelj

Voditelja Dijana Galić in Adel Djutovič.
1/19
Žurnal24 main
Avantgard MG je v ljubljanskem klubu Inbox organizirala glasbene nagrade. Prireditev je potekala drugo leto in diamanti so očitno namenjeni le določeni skupini glasbenikov pri nas.
 
 

V Sloveniji ne znamo ploskati

voditelj Adel Djutovič

 

Finalno prireditev Diamanti - slovenske glasbene nagrade sta vodila Dijana Galić in Adel Djutovič, pri podelitvi pa jima je pomagala tudi Patricija Mavrič - aktualna Lepa soseda. V 11 kategorijah so nagrade prejeli: za najboljši radio Zeleni val,  za najboljšega dj-a Sylvain, za pesem leta je bila izbrana Alyina "A veš", med klubi pa je zmagala mariborska Samsara. Diamant za najboljši videospot je pripadel skupini Puppetz featuring Tomi M - Naj vidijo, za novega izvajalca na glasbeni sceni pa skupina Glam.  V kategoriji za najboljšo skupino so bili nominirani Dan D, Čuki in 4play, zmagali pa so slednji. Diamant za najboljšo izvajalko je dobila  Brigita Šuler, za najboljšega izvajalca pa Trkaj. V katergoriji POP je zmagala Natalija Verboten, v kategoriji ROCK pa Billysi. To so bili dobitniki, ki so jih izbrali gledalci, torej ljudstvo oz. tisti,  ki so se odločili za glasovanje.

Nominirane le zvezde tabloidov
Med nominiranci so prevladovala bolj ali manj znana imena. Med nominiranci v kategoriji POP so bili pričakovano Natalija Verboten, Čuki, Kingston in Rebeka Dremelj. Zanimivo je, da v kategoriji ROCK ni skupine Psychopath, pa čeprav naj bi se poslavljali od glasbenega delovanja ali skupine Melodrom, da med najboljšimi dj-i oz izvajalci elektronske glasbe ni Random Logic, da v kategoriji ON ali SKUPINA ni Gala Gjurina in Galeristov... To pa v nas zbuja dvom, koliko so Diamanti objektivni. Vprašanje pa je, če glasbeniki, ki sem jih pogrešala sama, potrebujejo glasbeno nagrado. Vsekakor, če izbiramo med izvajalci na slovenski sceni, je nujno, da izbiramo med "vsemi" glasbeniki. Hkrati bi bilo potrebno premisliti, ali so nagrade zajela vse kategorije.

Kot je za zurnal24.si povedal Jože Potrebuješ : "Trudijo se, vseeno je bolje to, kot pa sedeti doma na kavču in zgolj kritizirati." Adel je večkrat omenil, da v  Sloveniji kritiziramo vse in "karkoli nekdo naredi, je slabo, karkoli poskušaš izboljšati, je slabo" . Vendar ni čisto tako. Marsikaj v Sloveniji je dobro, mariskateri album ima vrhunski zvok, marsikateri glasbenik ima izjemen talent in izjemno sposobnost glasbenega izražanja. Prav  te ustvarjalce bi bilo potrebo potegniti iz ozadja ter jih nagraditi. Kritika, pa je bila vedno namenjena korekturi, izboljšanju. Torej upamo, da se bodo Diamanti obdržali in s profesionalnim pristopom pridobili na veljavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.