Magazin > Film & Glasba & TV
30 ogledov

Direktor na Twitterju: RTV Slovenija bo zraven

Marko Filli in Evrovizija Reševalni pas/Twitter
Po dvomih, ali bo Slovenija prihodnje leto sploh sodelovala na tekmovanju za Evrovizijsko popevko, je direktor RTV Slovenija Marko Filli tik pred iztekom roka za plačilo kotizacije sporočil, da bomo imeli na Švedskem tudi slovensko zastopstvo.

Kot je znano, je bila slovenska udeležba na izboru za pesem Evrovizije 2013 v zadnjih dneh zelo v zraku, saj kljub potrjenemu programsko-poslovnemu načrtu ni bilo zagotovljenih sponzorskih sredstev za izvedbo projekta, ki vključuje tudi izbor slovenskega zastopnika.

Danes opolnoči tako poteče rok za plačilo kotizacije za udeležbo, pred nekaj urami pa je generalni direktor RTV Slovenija Marko Filli na Twitterju sporočil: "Sprašujete ... ali bo Slovenija prihodnje leto na Eurosongu? Bo! ;-)" In še: "Udeležbo bomo skrajno racionalizirali in tržno pokrili. Zanimanja je v SLO preveč, da bi to gledalcem odrekli..."

Težke finančne razmere televizij sicer krčijo udeležbo v Malmü. Tako so svoj nastop že odpovedale Bosna in Hercegovina, Grčija, Ciper, Portugalska in Poljska.

Komentarjev 5
  • maneken 17:59 15.december 2012.

    Kako to misliš: "vsi gledate?" Morda pri vas?

  • maneken 17:58 15.december 2012.

    Kjer je polno kiča in slabega okusa, oa zakulisna kuhinja, ne, tam pa ne smemo manjkat.Bomo vzeli tistim, ki imajo elektro števec, če ne bo šlo drugače.

  • Avatar atojeto
    atojeto 16:57 15.december 2012.

    Vsi kritizirate, vsi gledate. Za razna športna prvenstva, nogometaše, košarkaše itd., ki ne dosegajo nobenih rezultatov, se pa nihče ne pritožuje in gre ogromno več denarja.