Magazin > Film & Glasba & TV
21 ogledov

Diva se vrača z jazzom in kabaretom

Barbra Streisand je v štiridesetletni karieri postala prava diva in ikona zabavn Žurnal24 main
Pevka Barbra Streisand je združila moči s kanadsko pevko Diano Krall. Njen prvi album po štirih letih bo imel okus po jazzu.

Ameriška diva Barbra Streisand je po štirih letih premora posnela glasbeni album, pri katerem je sodelovala s kanadsko jazz pianistko in pevko Diano Krall. Album naj bi izšel 29. septembra pri založbi Columbia Records.

Naslov albuma bo 'Love is the Answer' (Rešitev je v ljubezni op. p.)  in bo prvi studijski album po albumu 'Gulity Pleasures' iz leta 2005. Vmes je posnela še live album z naslovom 'Live in Concert 2006'.

Ovirale so jo predsedniške volitve

Streisandova je v šali dejala, da je bila v letu 2008 preveč zaposlena s predsedniškimi volitvami, zdaj ko je v Beli hiši nov predsednik, pa se bo lahko znova posvetila svoji karieri.

Diana Krall © AFP

 
Z albumom Love is The Answer se pevka spogleduje s kabaretom in jazzom. Tokrat njena zrelost in globina prideta še bolj do izraza. Verjetno je to posledica tudi sodelovanja z Diano Krall in njenim kvartetom izvrstnih glasbenikov.

Oskarja za smešno dekle

67-letna Barbra Streisand je v skoraj štiridesetletni glasbeni, filmski in gledališki karieri občinstvu vedno postregla z dovršenimi projekti. Med njenimi lovorikami najdemo deset glasbenih nagrad Grammy, dva oskarja, za najboljšo igralko v filmu Smešno dekle (Funny Girl) in za najboljšo pesem Evergreen ter številne televizijske nagrade Emmyje. V letu 2008 pa so ji izkazali priznanje s Kennedyjevo nagrado in sprejemom v Kennedyjev Center slavnih.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.